Passkrisa:

Reagerer på forskjellsbehandling

Mens venninnen ble tilbudt å betale 240 kroner for ekspresslevering, fikk Trude Drægni beskjed om at hun må vente opptil sju uker på nytt pass. Hun reagerer på ulik praksis mellom politidistriktene.

PASS TIL BESVÆR: Passmangelen har skapt trøbbel i flere uker. En av dem er Trude Drægni som er usikker på om hun får nytt pass i tide. Foto: Odd Roar Lange
PASS TIL BESVÆR: Passmangelen har skapt trøbbel i flere uker. En av dem er Trude Drægni som er usikker på om hun får nytt pass i tide. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bestill utenlandsferien før du er sikker på at du får passet ditt i tide, var beskjeden fra politiet tidligere denne uka.

De advarer om lang ventetid som følge av at rekordmange står i kø for å få nye pass og nasjonale ID-kort.

En av dem som er bekymret for om de vil få passet i tide til utenlandsferien er Trude Drægni, som skal reise i slutten av juni. Forrige uke var hun på politistasjonen på Grønland i Oslo for å bestille nytt pass.

- Jeg fikk beskjed om at det kan ta seks-sju uker før det kommer i posten, men at de ikke kunne gi noen garantier, sier Drægni.

Så langt i 2022 har politiet registrert 550.000 søknader om nytt pass, sammenliknet med 270.000 i siste normalår, som var 2019.

Passet klart dagen etter

Venninnen som skal reise sammen med henne hadde en annen opplevelse da hun onsdag hadde passtime på Follo politistasjon, ifølge Drægni.

Hun fikk nemlig tilbud om å betale et tilleggsgebyr på 240 kroner for å få passet levert i ekspressfart.

Allerede dagen etter fikk venninnen en SMS med beskjed om at passet var klart. Det reagerer Drægni på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer