Reagerer på sparegrep: - Katastrofe

Avinors nye sparegrep på Oslo Lufthavn faller ikke i god jord.

FJERNES: For å spare kostnader, har Avinor fjernet bagasjetrallen på deler av Oslo lufthavn. Foto: Odd Roar Lange
FJERNES: For å spare kostnader, har Avinor fjernet bagasjetrallen på deler av Oslo lufthavn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Avinor har siden coronapandemien stått i en krevende økonomisk situasjon.

I slutten av august la den statlige flyplasseieren fram svake resultattall, og varslet samtidig at de jobbet med å redusere kostnadene.

Nå har Avinor som et sparetiltak fjernet bagasjetraller på Oslo Lufthavn.

– Avinor står i en krevende økonomisk situasjon og som følge av dette må vi kontinuerlig se på muligheter for å redusere kostnader.

- Som et av tre tiltak for å redusere driftskostnader har det blitt besluttet å sesongmessig fjerne tilbudet om bagasjetraller på Oslo Lufthavn ved ankomst innland og enkelte områder på avgang, sier, pressevakt i Avinor, Helene Wattanapradit Jensen til Romerikes Blad.

Tiltaket gjelder for vinterhalvåret, fra 1. oktober 2023 til 1. april 2024.

Sparer over 9 millioner

Overfor DinSide sier pressevakt Helene Wattanapradit Jensen at Avinor sparer cirka 9,2 millioner kroner på tiltaket.

- At tiltaket er innført på ankomst innland er fordi det er færre reisende der enn på utland og dermed mindre konsekvenser som følge av mindre bagasje, sier Jensen.

Ifølge pressevakten benyttes det rundt 100-200 bagasjetraller i døgnet på innland mot rundt 3-4000 bagasjetraller i døgnet på utland.

- Har dere fått tilbakemeldinger fra reisende på dette?

- Ja, vi har fått tilbakemeldinger fra reisende som synes dette er ubeleilig og som vil at vi skal sette ut trallene igjen, svarer Jensen til DinSide.

En reisende Romerikes Blad snakket med på fredag, sier det var mange fortvilte folk i ankomsthallen og kaller avgjørelsen for «katastrofe».

HJELPEMIDDEL: For mange er bagasjetralla et uvurderlig hjelpemiddel på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange
HJELPEMIDDEL: For mange er bagasjetralla et uvurderlig hjelpemiddel på flyplassen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Vil dere vurdere å gå tilbake på dette?

- Dette er et nylig innført tiltak med virkning fra 1. oktober 2023, og vi har ikke tatt stilling til endringer eller reversering i avgjørelsen. Det er en kontrakt over en 5-årsperiode som følges opp i likhet med andre kontrakter, og vi vil alltid være oppmerksomme på at det blir levert i henhold til inngått avtale, svarer pressevakt Helene Wattanapradit Jensen.

23 millioner passasjerer reiste via en av Avinors flyplasser første halvår 2023, en økning på 16,5 prosent sammenliknet med i fjor. Det er imidlertid 11 prosent færre enn første halvår 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer