Redd deg fra feriekrisene

Småskader kan bli store problem på ferien.

Bruk høy faktor dersom du drar til Syden. FOTO: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Bruk høy faktor dersom du drar til Syden. FOTO: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nordmenn lader opp til ferien i disse dager. Enten du skal utenlands, på hytta eller til den lokale badeplassen, må du passe deg for trange sko og brennmaneter, gnagsår og forbrenninger.

- Mange opplever nok bitt, stikk, lette forbrenninger og gnagsår i ferien. Det er derfor viktig å være godt forberedt på at slike ting kan skje, for at det ikke skal ødelegge den gode ferieopplevelsen, sier Gerd S. Byermoen, informasjonsssjef ved Vitusapotek til DinSide Helse.

Les også: Førstehjelp til sommerplagene

Pass på barna

Reiseapoteket ditt bør fylles etter hvor du skal reise og ikke minst hvem som reiser. Små barn i reisefølge krever for eksempel ekstra plaster og kanskje reisesyketabletter eller akupressurarmbånd, som kan hjelpe mot kvalme både for barn og voksne.

- Dersom du skal oppholde deg i Norge er det lurt å beskytte seg mot mygg og flått. Det finnes midler som forebygger bitt og stikk, og krem og spray for å lindre kløe i huden etter innsektsstikk og svie av brennesle eller brennmanet. En flåttfjerner kan også være en svært god investering dersom du skal oppholde deg i områder med flått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer