Redd for å fly?

Vingene kan ikke falle av, og turbulens er ikke farlig. Her oppklares mytene.

- Den dagen du begynner å finne på unnskyldninger for ikke å fly, er behandling neste steg, sier eksperten.  Foto: Colourbox.com
- Den dagen du begynner å finne på unnskyldninger for ikke å fly, er behandling neste steg, sier eksperten. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen spøk å lide av flyangst. Ifølge statistikken er mellom 10 og 25 prosent av oss redde for å fly.

Spørsmålet er hvordan denne statistikken vil påvirkes etter Air-France mysteriet, der det franske flyet forsvant fra radaren over Atlanterhavet på veien fra Rio de Janeiro til Paris. Flyet hadde 228 om bord.

Turbulens er farlig. Vingene kan ramle av. Nederst i artikkelen får du oppklaring i mange flere myter.

Ekspertene forsikrer imidlertid at det statistisk sett er mye farligere å kjøre bil, og at det er fullt mulig å kurere flyangst. Å fly er faktisk noe av det tryggeste vi gjør, mener de.

Les også: Slik skader vi oss om bordDisse fobiene er de særeste

Millioner flyr trygt

- Personer med flyangst tenker ikke på andre statistikker. Millioner av mennesker flyr trygt hver eneste dag, men de som lider av flyskrekk vil konsentrere seg om hendelser som Air-France ulykken, som en bekreftelse på fobien deres, sier professor Barbara Rothbaum ved Emory University School of Medicine i USA, ifølge Yahoo News.

Hun legger til at disse personene får en irrasjonell frykt for hva som kan gå galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer