Redd for kredittkortet

Er det sikkert å tillate forhåndstrekk av kreditt- eller debetkort ved hotellbestilling i utlandet?

Publisert
Sist oppdatert

Hallo

Jeg skal reise til Barcelona, og da jeg skulle bestille hotell fikk jeg beskjed om at jeg måtte oppgi kortnummer. Er det vanlig? Er det trygt? Jeg synes det virker lite seriøst å avkreve kortnummer for å forhåndsbestille rom.

Problemfri forhåndstrekk

Det er vanlig at hoteller reserverer eller trekker et beløp fra kreditt- eller bankkort når potensielle gjester forhåndsbestiller værelse. Dette gjør de både for å sikre seg betaling for værelset dersom du ikke dukker opp til rommet du har bestilt, og for å være trygg på at du faktisk har penger å betale med.

- Dette er en vanlig praksis, og VISA Norge har aldri opplevde noen problemer i forhold til dette. Det hotellet gjør at de legger inn en autorisasjon på et beløp. Dette kan du høre når du ringer kontofonen din. Dukker du ikke opp blir du belastet for dette beløpet, sier Majken Heggelund, informasjonssjef i VISA Norge til DinSide Reise.

Det kan imidlertid være lurt å avtale en avbestillingsfrist.

- Be om å få oppgitt en reservasjonskode, eller avtal en frist for når du kan avbestille dersom du likevel ikke vil bruke hotellrommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer