Redd miljøet - spis en kenguru!

Den miljøbevisste kjøtteter velger kengurukjøtt, mener Greenpeace, som dermed har gått bort fra åttitallets kamp for kenguruvern.

Publisert
Sist oppdatert

Vil du redde verden fra hetetokter og klimakaos, er et av virkemidlene ganske så sprettent. Miljøkrigerne fra Greenpeace mener nemlig at dersom australske forbrukere bytter ut kubiffen med kengukjøtt, så gir de et viktig bidrag i retning bedre miljø, skriver australske Herald Sun.

Ganske ironisk, siden samme organisasjon på åttitallet var sterke motstandere av kengurujakt.

Dette er ikke det første originale matutspillet fra Down Under i det siste: Spis en møll!

Greenpeace-talsmann Mark Wakeham blir sitert på at han mener økt forbruk av kengurukjøtt på bekostning av storfekjøtt, bidrar til å redusere avskoging og metangassutslipp.

Dette tilsvarer anbefalinger til forbrukere i andre rike land, om å redusere konsumet av rødt kjøtt til fordel for fisk og fjærfe.

Kan bli mangelvare

Kengurubestanden i Australia er nå på omkring 25 millioner dyr etter at tørke har redusert bestanden betydelig. Tre millioner av disse blir slaktet hvert år, og to tredjedeler av slaktekjøttet blir eksportert.

Australske myndigheter åpner for at 10 til 12 prosent av kengurubestanden kan tas ut hvert år, så om forbruket skal øke, så vil det kreve kvoteendringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer