Redd miljøet - spis en kenguru!

Den miljøbevisste kjøtteter velger kengurukjøtt, mener Greenpeace, som dermed har gått bort fra åttitallets kamp for kenguruvern.

Publisert
Sist oppdatert

Vil du redde verden fra hetetokter og klimakaos, er et av virkemidlene ganske så sprettent. Miljøkrigerne fra Greenpeace mener nemlig at dersom australske forbrukere bytter ut kubiffen med kengukjøtt, så gir de et viktig bidrag i retning bedre miljø, skriver australske Herald Sun.

Ganske ironisk, siden samme organisasjon på åttitallet var sterke motstandere av kengurujakt.

Dette er ikke det første originale matutspillet fra Down Under i det siste: Spis en møll!

Foto: Luis Rock
Foto: Luis Rock Vis mer


Greenpeace-talsmann Mark Wakeham blir sitert på at han mener økt forbruk av kengurukjøtt på bekostning av storfekjøtt, bidrar til å redusere avskoging og metangassutslipp.

Dette tilsvarer anbefalinger til forbrukere i andre rike land, om å redusere konsumet av rødt kjøtt til fordel for fisk og fjærfe.

Kan bli mangelvare

Kengurubestanden i Australia er nå på omkring 25 millioner dyr etter at tørke har redusert bestanden betydelig. Tre millioner av disse blir slaktet hvert år, og to tredjedeler av slaktekjøttet blir eksportert.

Australske myndigheter åpner for at 10 til 12 prosent av kengurubestanden kan tas ut hvert år, så om forbruket skal øke, så vil det kreve kvoteendringer.

Mer fra Australia

God mat

Kunne du tenke deg å bytte til kengurukjøtt? (Avsluttet)
Tja, av og til(67%) 363
Nei, det blir søkt(29%) 157
Spiser ikke kjøtt(5%) 25
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer