Reddere for SARS enn for terror

Sykdom virker mer skremmende på nordmenn enn terror. Det kan en liten spørreundersøkelse på DinSide Reise tyde på.

Publisert
Sist oppdatert

I en oversikt over reiseadvarsler, spør vi også hvilket av flere antatt utsatte land leserne er reddest for å besøke. Og resultatet viser ganske klart at vi frykter sykdom mer enn terror.


Flere hundre stemmer er avgitt, og det kommer tydelig frem at SARS-trusselen som henger over Kina er det som skremmer mest. Andre høyrisikoland for terror kommer lenger ned på fryktlisten. Det stemmer godt overens med tendensen andre steder også. Hos reiseguide-giganten Lonely Planet er det tydelig å se at leserne der frykter SARS langt mer enn terror. Det kommer frem i en artikkel hos danske Politiken.

Her er vi reddest

På spørsmålet om hvilke land vi helst holder oss unna, kommer Kina på topp.

 1. Kina - 55 prosent av stemmene

 2. Kenya og Tanzania - 21 prosent av stemmene

 3. USA - 11 prosent av stemmene

 4. Thailand og Indonesia - 5 prosent av stemmene

 5. Storbritannia - 2 prosent av stemmene

 6. Australia - 1 prosent av stemmene
Her kan du se avstemningen, og legge igjen din mening. Merk at avstemningen fortsatt løper, så forholdstallene ovenfor kan endre seg.

Mer om SARS
Advarer mot falsk SARS-trygghet
Slik beskytter du deg

Ekstern lenke

 • Lonely Planet

  Verktøy for reiselyst

  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer