Reddest i Europa

Nordmenn er de reddeste reisende i Europa, hevder trendanalytiker Paal Fure, og ser hva reiseglasskulen sier om fremtiden.

Publisert
Sist oppdatert

Ved årsskiftet 2000/2001 snakket DinSide Reise med rådgiver og trendanalytiker Paal Fure i Bengal Consulting, for å få tips om hva som var de heteste reisetrendene i starten på det nye årtusenet. Da var gjennomgangstonen at vi reiser oftere, lenger og mer eksotisk. Men i mellomtiden har det skjedd viktige ting på reisefronten. Samtidig som tvillingtårnene i New York raste mot en alt for tidlig død på Manhattan, raste også reiselysten. Mens nesten 30.000 av oss dro på feriereiser til Nord-Amerika i 2000, var det i underkant av 20.000 som lot seg friste året etter. Så hva er situasjonen for reiselysten nå, når vi nærmer oss årsdagen for terrorhandlingene i New York?

Reddest i Europa

Charterselskapene selger billigreiser til langt under tusenlappen allerede tidlig i august, og hele flylass med restplasspassasjerer nyter restene av norsk reiseangst fra tidligere i sesongen. Operatørene innrømmer at turistene aldri meldte seg på i sommer, og skylder på 11. september-effekten. I USA har både flyselskap og hoteller skrudd på sjarmen for å lokke til seg hjemmesittere rundt den 11. september, og tilbyr både gratis fly og gratis hotell. Andre flyselskaper har valgt å kutte tilbudet betraktelig rundt dagen som har blitt en av verdens mest beryktede datoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer