Åpningstider for Vinmonopolet i påsken 2022:

Redningen når polet er stengt

Dette er løsningen hvis du bommer på Vinmonopolets åpningstider.

ÅPENT: Systembolaget har andre åpningstider i påsken enn Vinmonopolet. Det kan være løsningenfor mange nordmenn. Foto: Odd Roar Lange
ÅPENT: Systembolaget har andre åpningstider i påsken enn Vinmonopolet. Det kan være løsningenfor mange nordmenn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken er den høytiden med flest røddager i den norske kalenderen. Fire helligdager med stengte butikker, bare avbrutt av påskeaften. Men da er det gjengjeld endrede åpningstider med lokale tilpasninger mange steder.

For dem som har planer om et besøk på Vinmonopolet for å kjøpe seg noe godt å drikke til påskelammet er det viktig å planlegge godt, slik at du unngår å møte låste dører.

Men når alt går galt og du bommer på åpningstidene finnes det løsninger.

Når er Vinmonopolet åpent i påsken?

Fra og med påsken 2017 har Vinmonopolet hatt åpent på palmelørdag. Frem til da hadde Polet stengt fra skjærtorsdag til og med andre påskedag. Dermed er det altså en løsning med åpne utsalg mellom to røde dager på hver side. Det eneste unntaket er i Hammerfest, som holder stengt også påskeaften.

Hva kan du gjøre dersom du trenger å handle polvarer når det norske Vinmonopolet er stengt?

IKKE KAST RESTENE: Når du har litt vin igjen i flasken, men ikke orker å drikke de opp, er det lurt å ta vare på restene - i alle fall hvis du er glad i å lage god mat! Vi testet en smart metode - i videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Foto/Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Over grensen

Alle som bor i nærheten til et av det svenske Systembolagets utsalg har en ekstra mulighet hos «söta bror». Her er nemlig skjærtorsdag en «vanlig arbeidsdag». Og åpningstidene deretter - med åpne utsalg.

Husk at du må til Systembolaget for å få kjøpt øl med høyere alkoholinnhold enn 3,5 prosent (mellanöl).

I Sverige er aldersgrensen 18 år for å kjøpe alkohol både i butikker og på restauranter. Dersom alkoholinnholdet er under 2,25 prosent kan man kjøpe drikken uansett alder.

Men for å kjøpe alkohol på Systembolaget, må man være 20 år gammel.

Foruten svenskehandelen er Alko det statlig eide selskapet i Finland som har monopol på alkoholomsetning, som Vinmonopolet og Systembolaget i Norge og Sverige. Tromsøværinger og andre nordlendinger valfarter gjerne dit på skjærtorsdag.

TORSDAGSÅPENT: Systembolaget holder åpent også på skjærtorsdag. Foto: Odd Roar Lange
TORSDAGSÅPENT: Systembolaget holder åpent også på skjærtorsdag. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Taxfreebutikker

Skal du reise til utlandet så kan taxfree-butikken på flyplassen være en løsning. Der kan di handle både ved avreise og ved ankomst i Norge.

Taxfree-handelen på Gardermoen holder åpent hele døgnet, så lenge det går fly − også ved forsinkelser. For de øvrige flyplassene i Norge bør du sjekke de lokale flyplassers hjemmesider for å finne åpningstidene.

Er det stengt så må du handle før du forlater avreiselandet du kommer fra. Husk at du må ha vært ute av Norge i minst 24 timer for å få handle tollfritt.

Redningen når polet er stengt

Danskebåtene

Taxfreebutikken på DFDS mellom Oslo og København er åpen alle dagene i påsken. Taxfreebutikkene åpner ikke før skipet har startet seilasen og stenger litt før skipet legger til land.

Det finnes også en rekke andre seilinger mellom Norge og Sverige og mellom Norge og Danmark.

Som fra Sandefjord til Strömstad, fra Larvik til Hirtshals, fra Kristiansand til Hirtshals og fra Bergen via Stavanger til Hirtshals.

I Danmark må man være over 16 år for å kunne kjøpe alkohol opp til 16,5 alkoholprosent, men for å ta med varene tilbake til Norge er det norske aldersgrenser som gjelder.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer