Redsel grunn nok til avbestilling?

Hva skjer med feriereisen din dersom du overmannes av krigsfrykt og ikke vil reise likevel, eller Utenriksdepartementet advarer mot reiser til ditt feriemål?

Publisert
Sist oppdatert

Krig er såkalt force majeure - eller omstendigheter som man står maktesløse overfor, på godt norsk. Force majeure kan også være andre ting, som naturkatastrofer, terrorhandlinger og annet. Dersom slike hendelser inntreffer og du er på reise, kan du ikke forvente å få erstatning verken fra reiseselskap eller forsikringsselskap, nettopp på grunn av force majeure.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen

Redsel ikke grunn god nok

Hva skjer dersom du kort tid før reisen blir overmannet av krigsfrykt og ikke vil reise likevel?

Dersom det ikke foreligger reiseadvarsler fra UD dit du skal, og reisene går som normalt, har du vanligvis ingen rett på å få avbestilt reisen uten kostnad. Her må du regne med å betale avbestillingsgebyr, dersom du har kjøpt en slik forsikring. Charteroperatøren/flyselskapet har ingen plikt til å la deg avbestille vederlagsfritt. Likevel er det flere som tilbyr gratis ombestilling i disse dager, sannsynligvis i et forsøk på å minske de økonomiske konsekvensene av krigsfrykt og dalende reiselyst. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer