Regjeringen viderefører krav om karantene for hytteeiere i Sverige

Nordmenn som vil på hytta i Sverige, må fortsatt i karantene når de kommer hjem. Det har regjeringen bestemt.

FORTSATT KARANTENE: Tar man turen til hytta i Sverige, må man fortsatt i karantene når man kommer tilbake. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FORTSATT KARANTENE: Tar man turen til hytta i Sverige, må man fortsatt i karantene når man kommer tilbake. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie (H) viser til at det for tiden er en kraftig smitteøkning i de fleste europeiske land, og at regjeringen den siste tiden har strammet inn i Norge.

– På bakgrunn av oppdaterte råd viderefører vi derfor krav om karantene for hytteeiere i Sverige. Vi følger nøye med på smitteutviklingen og vil gjøre en ny vurdering når smittesituasjonen tilsier det, sier Høie i en pressemelding.

Avgjørelsen kommer etter at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet frarådet å lempe på kravene om innreisekarantene for personer med fritidseiendom i Norden.

Trakk anbefaling

FHI og Helsedirektoratet anbefalte opprinnelig en justering av innreisekarantenen for hytteeiere i Sverige og Finland. Kravet om at man ikke kunne overnatte på hytta ble foreslått byttet til en tidsbegrensning på 72 timer, i tillegg til at turens formål ikke trengte å være strengt nødvendig vedlikehold og tilsyn. I tillegg var tanken at ordningen kunne utvides til hele Norden.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet trakk imidlertid senere denne anbefalingen på grunn av sterk økning i smitte i Europa og dermed økt risiko for importsmitte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.