Regjeringen viderefører krav om karantene for hytteeiere i Sverige

Nordmenn som vil på hytta i Sverige, må fortsatt i karantene når de kommer hjem. Det har regjeringen bestemt.

FORTSATT KARANTENE: Tar man turen til hytta i Sverige, må man fortsatt i karantene når man kommer tilbake. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FORTSATT KARANTENE: Tar man turen til hytta i Sverige, må man fortsatt i karantene når man kommer tilbake. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie (H) viser til at det for tiden er en kraftig smitteøkning i de fleste europeiske land, og at regjeringen den siste tiden har strammet inn i Norge.

– På bakgrunn av oppdaterte råd viderefører vi derfor krav om karantene for hytteeiere i Sverige. Vi følger nøye med på smitteutviklingen og vil gjøre en ny vurdering når smittesituasjonen tilsier det, sier Høie i en pressemelding.

Avgjørelsen kommer etter at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet frarådet å lempe på kravene om innreisekarantene for personer med fritidseiendom i Norden.

Trakk anbefaling

FHI og Helsedirektoratet anbefalte opprinnelig en justering av innreisekarantenen for hytteeiere i Sverige og Finland. Kravet om at man ikke kunne overnatte på hytta ble foreslått byttet til en tidsbegrensning på 72 timer, i tillegg til at turens formål ikke trengte å være strengt nødvendig vedlikehold og tilsyn. I tillegg var tanken at ordningen kunne utvides til hele Norden.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet trakk imidlertid senere denne anbefalingen på grunn av sterk økning i smitte i Europa og dermed økt risiko for importsmitte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer