Regjeringen vil gjeninnføre flypassasjeravgiften

Regjeringen vil gjeninnføre flypassasjeravgiften og normale momssatser fra 1. november. Frp reagerer, og varsler avgiftskamp i Stortinget.

FLYPASSASJERAVGIFT: Regjeringen varsler at de vil gjennomføre den omstridte avgiften. Foto: Shutterstock/NTB
FLYPASSASJERAVGIFT: Regjeringen varsler at de vil gjennomføre den omstridte avgiften. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med coronakrisen har Stortinget vedtatt flere avgiftslettelser. Blant annet har flypassasjeravgiften vært opphevet mellom 1. januar og 31. oktober, og den lave avgiftssatsen for moms, som vanligvis er på 12 prosent, er satt ned til 6 prosent i perioden mellom 1. april og 31. oktober.

Mandag bekreftet regjeringen at de ikke vil forlenge disse tiltakene.

Det får Frps finanspolitiker og stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad til å reagere. Han mener at flybransjen trenger all hjelp den kan få.

– Brukket rygg

– Bransjen ligger nå med nær brukket rygg – alt som kan være med på å avhjelpe situasjonen ville vært klokt, og en gjeninnføring av flypassasjeravgiften avhjelper ikke, sier han.

Han kan heller ikke forstå hvorfor den lave merverdiavgiftssatsen foreslås hevet tilbake fra 6 til 12 prosent.

– Den omfatter blant annet persontransport, overnatting, museer og fornøyelsesparker. Dette er også en bransje som sliter, og det blir selvsagt ikke enklere med dette, sier han.

Bjørnstad varsler kamp om skatte- og avgiftslettelser når regjeringens siste krisepakke skal behandles i Stortinget og i forhandlingene om statsbudsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer