Regler for gravide flyreisende

Vi har sjekket hvilke regler som gjelder for gravide flyreisende hos ti flyselskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Et normalt svangerskap varer i 40 uker.

Air France

Får ikke fly etter: 36. uke.Bestemmelsene: Du kan fly som vanlig inntil 28. uke. Mellom 28. og 36. uke må du ha legeerklæring som sier at det er greit at du flyr. Når nærmere enn fire uker til termin (36. uke), får du ikke fly med Air France over hodet.

Braathens

Får ikke fly etter: 38. uke.Bestemmelsene: Ingen restriksjoner inntil 36. uke. Når mellom fire og to uker til termin, må den gravide reisende fremvise legeattest som bekrefter at hun er ved god helse. Mindre enn to uker til termin vil gravide reisende ikke bli akseptert om bord Braathens fly.

British Airways

Får ikke fly etter: 36. uke (lenger med følge av helsepersonell.)Bestemmelsene: Ingen begrensning inntil 28. uke. Fra 28. uke må du ha legeattest som sier det er greit at du flyr. Etter 36. uke (32. uke dersom du venter tvillinger, trillinger etc.) må du i tillegg følges av kvalifisert helsepersonell. Mindre enn en uke før forventet termin, får du fortsatt fly med legeattest og følge, men det er ikke anbefalt.

Finnair

Får ikke fly etter: 36. uke.Bestemmelsene: Inntil 28. uke er det ingen spesielle krav til gravide reisende. Mellom 28. og 36. uke kreves det legeattest for at gravide skal få fly. Etter 36. uke får du ikke fly over hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer