Regnby på resept

- Ingen by er så nydelig som Bergen i mai, skrøt jeg til kollegene mine i forrige uke. Så satt jeg meg på flyet til fødebyen for å ta noen skrytebilder til en liten Bergens-guide. Jeg trenger kanskje ikke å si at det pøsregnet fire dager i strekk? - Men fra onsdag blir det sol, lover jeg igjen. - Det er alltid sol når det er festspill og Kongen kommer.

Publisert
Sist oppdatert
Det er vakkert i Bergen. Til og med McDonald's er pen. Denne finner du på Vetrelidsalmenningen, mellom Bryggen og Fløibanen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Det er vakkert i Bergen. Til og med McDonald's er pen. Denne finner du på Vetrelidsalmenningen, mellom Bryggen og Fløibanen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Det var en ørliten streik i regningen, det der. Skrytebildene av Bergen i strålende solskinn ble dessverre aldri festet til disk. En tur til Lille Lungegaardsvann for å se blomsterpryden vil i all ettertid være brennemerket på netthinnen min som "den store tulipanmassakren".

Heldigvis er det innendørs det skjer i mai - i konsertsaler, nattklubber, lagerhaller, kirker, gymsaler, puber, barer og ellers diverse andre mer eller mindre improviserte scener. I går åpnet de to-og-femtiende festspillene i Bergen - og Nattjazzen likeså. Det skal altså mye til for at ikke du kan finne et arrangement som passer for deg.

Fra aliens til moderne dans og solofiolin på Lysøen. Her er årets høydepunkter fra Festspillene

Nattjazz - en miniguide

Etter photographic-mission-not-accomplished forrige helg satte jeg meg, litt slukøret og våt, på flyet tilbake til Oslo. Vel ut av flyet og på flytogperrongen var jeg fremdeles ikke helt tørr. Airconditionen på flyet var ganske hissig, men tydeligvis ikke hissig nok. Det blåste litt, og jeg var snart heldekket av et fint lag bilstøv, sand og pollen.

Flere av mine medpassasjerer fant sporenstreks frem både zyrtek, nesedråper og lommetørklær. En gammel mann nøs så høyt og så mange ganger at jeg ikke kunne høre meldingene over høyttaleranlegget.

Det er vått, det er grått, men Bergenserne trosser dyster himmel og strømmer ut i gatene så fort det er litt opplett. Her fra Torgallmenningen, mot Bryggen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Det er vått, det er grått, men Bergenserne trosser dyster himmel og strømmer ut i gatene så fort det er litt opplett. Her fra Torgallmenningen, mot Bryggen. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


- Eg glemmer at allergien min alltid blir så mye verre her borte så det e tørt, sa han unnskyldende.

Vi bergensere er stolte (og det med rette!) men det er bare å innse: Det regner i Bergen. Og det går helt fint. Ikke hør på oss byromantiske patrioter som tror at det blir sol, bare det er mai og Kongen kanskje tenker på å komme på besøk.

Det regner i Bergen og egentlig burde vi være stolt av det. Hvem trenger opphold på helsefarm for å få bukt med stygge allergier? Dra til Bergen - der pollenet sjelden får rom for å spre sine irriterende allergener i luften før de blir slått til bakken av store, tunge og deilige regndråper.

Hadde det vært opp til meg ville det vært mulig å få Bergensbilletter på blå resept.

Eksterne lenker:

 • www.visitbergen.com
 • www.fib.no
 • www.nattjazz.no
 • Bilde av dansere:
  Merce Cunningham Dance Company - foto: Stephanie Berger, Dansere: Holley Farmer & Lisa Boudreau


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer