Regnby på resept

- Ingen by er så nydelig som Bergen i mai, skrøt jeg til kollegene mine i forrige uke. Så satt jeg meg på flyet til fødebyen for å ta noen skrytebilder til en liten Bergens-guide. Jeg trenger kanskje ikke å si at det pøsregnet fire dager i strekk? - Men fra onsdag blir det sol, lover jeg igjen. - Det er alltid sol når det er festspill og Kongen kommer.

Publisert
Sist oppdatert

Det var en ørliten streik i regningen, det der. Skrytebildene av Bergen i strålende solskinn ble dessverre aldri festet til disk. En tur til Lille Lungegaardsvann for å se blomsterpryden vil i all ettertid være brennemerket på netthinnen min som "den store tulipanmassakren".

Heldigvis er det innendørs det skjer i mai - i konsertsaler, nattklubber, lagerhaller, kirker, gymsaler, puber, barer og ellers diverse andre mer eller mindre improviserte scener. I går åpnet de to-og-femtiende festspillene i Bergen - og Nattjazzen likeså. Det skal altså mye til for at ikke du kan finne et arrangement som passer for deg.

Fra aliens til moderne dans og solofiolin på Lysøen. Her er årets høydepunkter fra Festspillene

Nattjazz - en miniguide

Etter photographic-mission-not-accomplished forrige helg satte jeg meg, litt slukøret og våt, på flyet tilbake til Oslo. Vel ut av flyet og på flytogperrongen var jeg fremdeles ikke helt tørr. Airconditionen på flyet var ganske hissig, men tydeligvis ikke hissig nok. Det blåste litt, og jeg var snart heldekket av et fint lag bilstøv, sand og pollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer