Regnskogen i et kokosnøtteskall

Kuranda er landsbyen i regnskogen. Tettstedet ligger nær Cairns, men jungellandskapet er spennende fjernt fra korallstrendene. Tekst og bilder: Sindre Storvoll

Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere hippielandsbyen uttrykker fortsatt mye "peace and love". Men den avslappende atmosfæren skyldes kafeene, restaurantene og markedene i gater omgitt av regnskog.

 • Se bildene fra turen
 • Postkort i kenguruskinn

  I Kuranda Heritage Market tilbys alt fra emuolje, krokodillehoder, figurer i pistasjenøtter til postkort laget i kenguruskinn. Og Kuranda Didjeridu School lærer deg å få toner ut av en didjeridu til du blir helt andpusten (som ikke tar så lang tid), selv om du ikke kjøper blåserør-instrumentet. Litt mindre (spektakulært) og litt billigere er Kurunda Original Markets and Shops. Suvenirer, klær, bumeranger og aboriginerkunst ligger til beskuelse og/eller salgs.

  Ekstern lenke:

 • Kuranda Heritage Market
 • Kos med koala

  I Kurunda holder ulike parker med reptiler og andre dyr, sommerfugler og andre fugler og urter og andre planter åpent hele uken. Birdworld (12/5 dollar for voksne/barn) har verdens største samling frittflyvende fugler og den to meter høye australske cassowary. Og i Koalaworld (14/7 dollar for voksne/barn) kan man komme nært innpå det levende kosedyret. Å holde en koala garanteres du i Rainforestation Nature Park som ligger fem minutters kjøring i gratis skyttelbuss fra Kurunda. Parken har i tillegg kenguruer, krokodiller på fem meter, opplæring i bumerangkasting og fyldige innslag aboriginerdans og -kultur.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer