Regnskogen i et kokosnøtteskall

Kuranda er landsbyen i regnskogen. Tettstedet ligger nær Cairns, men jungellandskapet er spennende fjernt fra korallstrendene. Tekst og bilder: Sindre Storvoll

Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere hippielandsbyen uttrykker fortsatt mye "peace and love". Men den avslappende atmosfæren skyldes kafeene, restaurantene og markedene i gater omgitt av regnskog.

 • Se bildene fra turen
 • Postkort i kenguruskinn

  I Kuranda Heritage Market tilbys alt fra emuolje, krokodillehoder, figurer i pistasjenøtter til postkort laget i kenguruskinn. Og Kuranda Didjeridu School lærer deg å få toner ut av en didjeridu til du blir helt andpusten (som ikke tar så lang tid), selv om du ikke kjøper blåserør-instrumentet. Litt mindre (spektakulært) og litt billigere er Kurunda Original Markets and Shops. Suvenirer, klær, bumeranger og aboriginerkunst ligger til beskuelse og/eller salgs.

  Ekstern lenke:

 • Kuranda Heritage Market
 • Kos med koala

  I Kurunda holder ulike parker med reptiler og andre dyr, sommerfugler og andre fugler og urter og andre planter åpent hele uken. Birdworld (12/5 dollar for voksne/barn) har verdens største samling frittflyvende fugler og den to meter høye australske cassowary. Og i Koalaworld (14/7 dollar for voksne/barn) kan man komme nært innpå det levende kosedyret. Å holde en koala garanteres du i Rainforestation Nature Park som ligger fem minutters kjøring i gratis skyttelbuss fra Kurunda. Parken har i tillegg kenguruer, krokodiller på fem meter, opplæring i bumerangkasting og fyldige innslag aboriginerdans og -kultur.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.