Reis lettere med laptop

Men bare i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de mange som irriterer deg grønn over å måtte ta av deg både sko, belte og jakke når du går gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen - samtidig som du må tømme lommene, få all bagasjen på samlebåndet og i tillegg pakke opp laptopen for å legge den i en egen boks?

Det meste må du trolig irritere deg over i en god stund til. Men for laptopbrukere har vi en god nyhet.

Transportsikkerhets-administrasjonen (TSA) i USA har nemlig åpnet for at det kan produseres bager som kan gå gjennom sikkerhetssjekken uten at man trenger å ta ut laptopen, skriver The New York Times.

Bagene må enkelt nok være utstyrt med en ekstra lomme for laptopen din, slik at den blir skilt fra alt annet som skulle befinne seg i bagen. Dette gjør det enklere for laserstrålen i sikkerhetskontrollen å identifisere hva som er i bagen.

Dette høres kanskje merkelig ut, i og med at mange av oss allerede har en slik bag. Nyheten er at godkjenningen fra TSA vil bli merket utenpå bagen slik at de flyplassansatte kjenner den igjen og bagen kan gå urørt gjennom lasersjekken.

Når eller om dette kommer til Norge er uvisst. Foreløpig er det bare det amerikanske sikkerhetssystemet som vil godkjenne en slik bag, og selv om godkjenningen blir markert utenpå bagen er det usikkert om den vil gjelde også her i Europa.

Men til tross for uvisshet omkring brukbarheten til en slik bag her i Norge, tyder nyheten på en gryende velvillighet til å gjøre flyreisen lettere.

Mange produsenter har tatt tak i oppfordringen, og bagene vil ifølge The New York Times komme på markedet i løpet av september eller oktober i år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer