Advarer:

– Reis med håndbagasje

Forsikringsselskap fortviler.

TRYGGEST: Håndbagasjen er den eneste bagasjen du kan være sikker på at kommer fram samtidig som deg. Foto: Shutterstock / NTB
TRYGGEST: Håndbagasjen er den eneste bagasjen du kan være sikker på at kommer fram samtidig som deg. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaos på europeiske flyplasser har ført til at mye bagasje kommer for seint fram eller forsvinner.

Det skriver forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding, samtidig som at de kommer med et råd til de reisende.

- Dersom det er mulig, bør du reise bare med håndbagasje. Viktige medisiner og dyre enkeltgjenstander bør du uansett pakke i håndbagasjen, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Han forteller at selskapet aldri har fått så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Pass på hva du sjekker inn

DinSide har ved flere anledninger rådet reisende til å oppbevare de viktigste tingene - medisiner, verdigjenstander og så videre – i håndbagasjen, og ikke legge dem i kofferten du sjekker inn.

Tidligere i år opplevde for eksempel flere reisende til Las Palmas tyveri fra den innsjekkede bagasjen der både kameraer, smykker og klokker var borte fra kofferten.

Slike gjenstander bør du derfor ha i håndbagasjen.

Forsinkelsespenger

Dersom bagasjen din ikke er å finne på rullebåndet når du ankommer flyplassen, vil du etter en tid kunne få utbetaling fra forsikringsselskapet slik at du kan handle nødvendige erstatningsprodukter.

Beløp og kriterier kan variere mellom forsikringsselskapene, men flere av dem gir deg 5-6000 kroner å handle for (per person) om bagasjen er mer enn fire timer forsinket.

Opplever du at bagasjen er forsinket, bør du altså sjekke vilkårene i reiseforsikringen din. Husk dog at slik forsinkelse kun dekkes på utreise - om bagasjen er forsinket når du lander i Norge etter endt tur får du ikke slik erstatning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer