Advarer:

– Reis med håndbagasje

Forsikringsselskap fortviler.

TRYGGEST: Håndbagasjen er den eneste bagasjen du kan være sikker på at kommer fram samtidig som deg. Foto: Shutterstock / NTB
TRYGGEST: Håndbagasjen er den eneste bagasjen du kan være sikker på at kommer fram samtidig som deg. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaos på europeiske flyplasser har ført til at mye bagasje kommer for seint fram eller forsvinner.

Det skriver forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding, samtidig som at de kommer med et råd til de reisende.

- Dersom det er mulig, bør du reise bare med håndbagasje. Viktige medisiner og dyre enkeltgjenstander bør du uansett pakke i håndbagasjen, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Han forteller at selskapet aldri har fått så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå.

Pass på hva du sjekker inn

DinSide har ved flere anledninger rådet reisende til å oppbevare de viktigste tingene - medisiner, verdigjenstander og så videre – i håndbagasjen, og ikke legge dem i kofferten du sjekker inn.

Tidligere i år opplevde for eksempel flere reisende til Las Palmas tyveri fra den innsjekkede bagasjen der både kameraer, smykker og klokker var borte fra kofferten.

Slike gjenstander bør du derfor ha i håndbagasjen.

Forsinkelsespenger

Dersom bagasjen din ikke er å finne på rullebåndet når du ankommer flyplassen, vil du etter en tid kunne få utbetaling fra forsikringsselskapet slik at du kan handle nødvendige erstatningsprodukter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.