Reis motsatt vei i august

Island frister oss i august - da er temperaturen på Sagaøya på sitt høyeste, men de store turistmassene holder til helt andre steder. En ubetinget fordel ...

Publisert
Sist oppdatert
Strokkur i farta. Foto: Olaf Tjore Foto: Olaf Tjore
Strokkur i farta. Foto: Olaf Tjore Foto: Olaf Tjore Vis mer

La hordene flokke seg rundt Middelhavet, vi råder deg å reise motsatt vei. August er kanskje årets beste måned, klimatisk, i Skandinavia. Derfor lar vi oss friste av Island, i trygg forvissning om at de varme kildene uansett garanterer veltempererte badeforhold.


Nusselige klodrianer

Dessuten skjer det mye på Island i august. Det islandske turistkontoret anbefaler at du får med deg de minste lundefuglenes første flyveforsøk. Disse vakre fuglene er fantastisk bevegelige i luft og på vann, men noen sjarmerende klodrianer på landjorda. Stedet for denne opplevelsen er Vestmannaeyar, sydøst i havet for Reykjavik.

Av naturopplevelser på land bør du beundre Gullfoss, en mektig foss av smeltevann. Geysir er området der geysiren Strokkur spruter vann mot himmelen, og varme kilder er også noe de fleste førstegangsbesøkende ønsker å se. Hele syv av ti tilreisende til Island, besøker den blå lagune. Noe av grunnen er at de hete badevannet ligger like ved flyplassen. Det er hett vann fra Islands undergrunn som danner basis for denne kunstig anlagte lagunen, og vannet sies å ha helsebringende effekter. Enkelte besøkende vil også hevde det bør være kjent for sin noe spesielle odør.

Reykjavik

En av verdens minste hovedsteder er kjent for trendy mote og et natteliv som ikke tar slutt før morgengry. For natteranglere anbefales for eksempel Astro Bar, en jetsettklubb som skryter av landets lengste bar, vip-lounge og lys som skifter etter musikkstemningen (Austurstræti 22). Sirkus er stedet der flere av Islands kjente musikknavn startet sine karrierer som undergrunnsartister. Frikete stemning i et nostalgisk utseende lokale (Klapparstígur 31). Prikid er femti år gammel, og barinteriøret er fredet. Et rolig og populært møtested, liker du ikke hiphop holder du deg unna på torsdag, fredag og lørdag (Bankastræti 12).

Reiser du med Icelandair, kan du spørre om å få Club Pass, et rabattkort som gir gratis adgang til flere av de mest populære klubbene, og rabatter på stivprisede drinker.

  • Mer om hva som skjer i Reykjavik om sommeren
  • Hvorfor hit i august? Vi vil nyte den skandinaviske sommeren i et riktig eventyrland, langt borte fra trengselen i hetere deler av verden.

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer