Transport fra Heathrow til London

Reis raskest og billigst fra Heathrow til sentrum av London

Transportmidlene er mange til og fra Heathrow: Se hva du bør velge.

TRANSPORT TIL HEATHROW: Bor du ved t-banelinja Piccadilly, som er mørkeblå i t-banekartet, er det svært enkelt å komme seg til og fra Heathrow. Foto: Kristin Sørdal
TRANSPORT TIL HEATHROW: Bor du ved t-banelinja Piccadilly, som er mørkeblå i t-banekartet, er det svært enkelt å komme seg til og fra Heathrow. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Reiser du med SAS eller British Airways til London, vil du fly til hovedflyplassen Heathrow. Herfra er det mange transportmuligheter til og fra sentrum av London. Det samme gjelder Gatwick, som du reiser til som passasjer med Norwegian.

Her gir vi deg en oversikt over hvilke alternativer som fins, og hva som er billigst, eller raskest, tur retur Heathrow og sentrum av London.

Derfor anbefaler vi t-bane

Hvis planen din er å komme deg rundt i London ved hjelp av t-bane, er vårt tips at du også benytter t-bane til og fra Heathrow.

Ikke bare er det et rimelig alternativ, det er enkelt og tar ikke så mye lengre tid enn det raskeste alternativet, som er flytoget Heathrow Express - hvis du bor i et område som har enkel tilgang til riktig t-banelinje - gjerne på Londons vestkant.

Her får du en oversikt over hvilke transportalternativer du finner mellom London sentrum og Heathrow:

Taxi eller Über:

De såkalte Black cab-taxiene tar ifølge Transport of London mellom 30 og 60 minutter mellom sentrum av London og Heathrow. Avhengig av hvor lang tid turen tar, som igjen vil variere etter trafikkbildet, koster taxi mellom 46 og 87 pund, altså mellom 488 og 924 norske kroner, med dagens kurs.

Da Dinside var på Heathrow en onsdags ettermiddag i mars, fikk vi opp Über-alternativer til Über Pool 22,76 pund, altså hvor du deler bil med andre, og vanlig Über fra 29 - 35 pund, til Paddington stasjon i London. Dette tilsvarer henholdsvis 242 og fra 308 til 372 kroner med dagens kurs.

UBER POOL: Hvis du tåler å reise sammen med andre, fant vi Uber Pool til 242 kroner på vårt reisetidspunkt. Foto: Kristin Sørdal
UBER POOL: Hvis du tåler å reise sammen med andre, fant vi Uber Pool til 242 kroner på vårt reisetidspunkt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Tog:

Det fins flere alternativer om du ønsker å ta tog mellom sentrum og Heathrow.

Heathrow Connect går vanligvis hver halvtime. Koster 10,30 pund for én vei til togstasjonen London Paddington. Bruker fra 30-40 minutter, avhengig av hvilken terminal du skal til eller fra.

HEATHROW EXPRESS: Det går raskt, men det koster - hvis du ikke bestiller billettene til bruk på en helgedag, i laaang tid i forveien. Foto: Kristin Sørdal
HEATHROW EXPRESS: Det går raskt, men det koster - hvis du ikke bestiller billettene til bruk på en helgedag, i laaang tid i forveien. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Heathrow Express hevder å være det raskeste alternativet mellom sentrale London og flyplassen: Det bruker bare 15 minutter fra London Paddington til terminal 2 og 3, 21 minutter til terminal 5 og en halv time til terminal 4.

Billettprisen er også hakket stivere; En standardbillett koster 27 eller 30 pund avhengig av tid på døgnet, altså 287 eller 319 kroner.

Men - kjøper du tur/retur-billett, er det rimeligere per strekning. Denne koster 446,50 totalt.

Du kan også få billetter til helgedager rimelig, ved å bestille minst 90 dager i forveien. Da koster de 60 kroner hver vei - hvis du altså husker å være ute i god tid.

Buss:

National Express har avganger hver time, og hver halvtime i rushtida. Bussen bruker fra 40 minutter til i overkant av 1 time til London Victoria, avhengig av trafikken. Billettene koster fra 5-10 pund for én enkeltbillett.

T-bane:

Planlegger du å komme deg rundt med t-bane når du er i London, er det et godt alternativ også for å komme seg til og fra Heathrow. Ikke minst hvis du bor i nærheten av riktig t-banelinje, den mørkeblå Piccadilly-line, eller kanskje må gjøre et ekstra bytte. Da vi tok t-bane fra South Kensington til heathrow, tok turen 35-40 minutter.

OYSTER CARD: Vi fylte opp Oyster card ved ankomst London, som vi brukte under hele oppholdet - også til Heathrow. Foto: Hanna Sikkeland
OYSTER CARD: Vi fylte opp Oyster card ved ankomst London, som vi brukte under hele oppholdet - også til Heathrow. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

Da reiste vi med vårt Oyster card, som du selv fyller opp med penger. Du blir trukket for hver tur du reiser, men totalt blir du aldri trukket for mer enn det ville kostet å kjøpe et dagskort. Strekningen vår kom på 5,10 pund i rushtiden, eller 3,10 pund utenom de mest travle tidspunktene, som tilsvarer 33 og 54 kroner per voksen. For barn er billettprisene langt lavere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer