Reis som 007

Det nærmer seg James Bond-tid igjen. I mellomtida kan du gå i superspionens fotspor.

James Bond har dratt på kryss og tvers over hele verden gjennom sin lange karriere som filmhelt - gjerne sammen et av sine mange damebekjentskaper. Foto: Sony Pictures
James Bond har dratt på kryss og tvers over hele verden gjennom sin lange karriere som filmhelt - gjerne sammen et av sine mange damebekjentskaper. Foto: Sony Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det ikke mange måneder til den nyeste James Bond-filmen ruller over kinolerretene. Og mens du venter på filmen, kan du kanskje dra ut på noen eventyr selv?

Med 21 filmer bak seg har James Bond rukket å besøke temmelig mange glamorøse steder – sannsynligvis flere enn deg. Budget Travel har laget en liste over steder hvor uforglemmelige Bond-scener har blitt spilt inn – dra dit du også.

Les også: James Bond for en dag

Quantum of Solace

(kommer på kino 07. november)Il Palio, Siena, Italia

Scenen: De smale gatene i Siena er fullpakket av jublende mennesker i anledning Italias mest kjente hesteveddeløp. På hustakene over dem jakter Bond (Daniel Craig) på en skurk.

Les mer: Råtne triks i Siena

Stedet: Ti hester tordner rundt den skjellformede piazzaen, Piazza del Campo, på ettermiddagstid hver 2. juli og 16. august. Løpet kalles Il Palio, som betyr båndet, på grunn av silkebåndet som blir tildelt vinnerhesten.

Les mer: Verdens villeste veddeløp

 • Dette er kanskje de mest spennende 90 sekundene i italiensk sport, så hvis du vil få det med deg bør du se deg ut en plass på piazzaen minst seks timer før løpet starter
 • Pris: Gratis
 • Mer informasjon: Il Palio
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer