Reis til Norges «ukjente» naboland

Lofoten er fullt og Sverige gir karantene. Hvorfor ikke velge Finland? Her er våre beste tips!

FINLANDFERIE? I år kan det være mange gode grunner til å besøke vårt naboland i øst, om du ønsker å reise utenlands. Foto: NTB Scanpix
FINLANDFERIE? I år kan det være mange gode grunner til å besøke vårt naboland i øst, om du ønsker å reise utenlands. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mens de fleste av oss som stammer fra de nordligste breddegradene her til lands har et nært forhold til alt fra finske campingplasser til grensehandel i Finland, er nærheten til vårt naboland i øst noe mindre for Norges «søringer».

Kanskje er årets noe annerledes sommerferie tida for å gjøre noe med nettopp dette.

Ikke minst med tanke på at coronasmitten er minimal i Finland. For ønsker du egentlig å dra til Spania - for å gå rundt med munnbind ...?

Her har vi samlet nyttig info til deg som vurderer en Finlandstur de nærmeste månedene.

Hva med sommerværet?

Som kjent er Finland ikke Syden - men kan man likevel forvente sommervær om man reiser?

Ifølge Visit Finland har den finske skjærgården flest nordiske soldager i året.

Værstatistikk viser dessuten at været i Helsinki og i Oslo er relativt likt i sommermånedene - med unntak av noe mindre nedør i Helsinki, ifølge reiseplaneten.

Lenger nord i landet, i byen Rovaniemi, ligger temperaturen i juli i snitt på 20 varmegrader, iføgle nettstedet Time and date.

Dette er coronasituasjonen akkurat nå

Å frykte coronasmitte ved opphold i Finland er det få grunner til. Finland er ett av landene som har hatt svært strenge regler under den verste coronaperioden, som innebar stengte grenser - også for nordmenn bosatt i grenseområdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer