- Reis til Praha

Det er ikke noe problem å besøke Praha nå, mener chargé d'affaires Eva Wickman ved den norske ambassaden i Praha.

Den norske ambassaden i Praha ligger i et av områdene som har mistet strømmen etter flomherjingene. Foto: UD
Den norske ambassaden i Praha ligger i et av områdene som har mistet strømmen etter flomherjingene. Foto: UD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Praha har slitt seg gjennom en uke med storflom og masseavakuering. Myndighetene har erklært byen og fire andre områder i Tsjekkia som katastrofeområde til og med 22. august, men det er ingen advarsler mot å reise til Praha, melder den tsjekkiske ambassaden i Norge. Skadeomfanget er imidlertid stort, mellom 15 og 25 milliarder kroner er anslaget fra tsjekkiske myndigheter. Den tsjekkiske ambassaden advarer også om at enkelte attraksjoner kan være stengt eller ha begrenset adgang på grunn av redningsarbeider og gjenoppbygging.

- Det går likevel greit å være i Praha nå. Det har vært snakk om smitteproblemer, men det er overdrevet. Man drikker uansett vann fra flaske her, og du blir ikke smittet av å ta en dusj, mener Eva Wickman, chargé d'affaires ved den norske ambassaden i Praha som forteller at byen med visse unntak nå stort sett fungerer som før flommen.

Uten strøm

Hun fraråder ingen å komme til byen, men anbefaler reisende som kommer i de nærmeste dagene å sjekke om hotellet er i vanlig drift.

- Enkelte områder er fortsatt uten strøm, spesielt nært elven. Det gjelder også området hvor den norske ambassaden befinner seg, forteller Wickman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer