Reis trygt som gravid

Hvor lenge kan du fly, og hvilke vaksiner bør du unngå? Dette bør du vite før du reiser.

Er du gravid og skal på ferie, bør du ta noen forholdsregler. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Er du gravid og skal på ferie, bør du ta noen forholdsregler. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For enkelte gravide kan det å dra på ferie oppleves som en kraftanstrengelse. Reiser til utlandet kan innebære visse helsefarer, men følger du de faglige retningslinjene for svangerskapsomsorgen, kan mange av farene forebygges.

Det er vanskelig å si når det er tryggest for gravide å reise, mener Marit Heiberg, som er fagkonsulent for Den Norske Jordmorforening.

- Det varierer ut fra hvor man har tenkt seg, men også fra kvinne til kvinne. Mange føler seg kvalme og trøtte de første tolv ukene, og har ikke da så mye glede av turen. Og de siste ukene er det restriksjoner når det gjelder flyreiser, sier Heiberg til DinSide Helse.

Les også: Her ferierer du farlig

- Planlegg i god tid

- Det er viktig å planlegge godt på forhånd, slik at man er bedre rustet til å møte de situasjonene som kan oppstå, råder Heiberg.

Er du usikker på om du bør reise, anbefaler hun å ta opp spørsmålet med jordmor eller lege.

Gravide kan reise på flyturer opp til fire timer mellom 36. og 38. svangerskapsuke hvis alt er normalt. Flyr du så nær termin, kan det være lurt å kontakte flyselskapet på forhånd for å sjekke selskapets regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer