Reis vektløst

Et britisk/amerikansk selskap tilbyr nå flyturer der du får oppleve vektløshet.

Jo flere vi er sammen, jo lettere vi blir...?
Foto: Space Adventures Foto: Space Adventures
Jo flere vi er sammen, jo lettere vi blir...?
Foto: Space Adventures Foto: Space Adventures Vis mer
Publisert

Vektløshet: En fantastisk opplevelse som har vært forbeholdt de få som trener til å bli astronauter, eller de som dykker på de store havdypene. Men slik er det ikke lenger. Nå kan du kjøpe deg en såkalt Zero-G-Flight - en flytur som gir deg noen øyeblikks vektløshet.

Som romfarere

Å fly med null gravitasjon er den eneste måten du kan oppleve vektløshet uten å være i rommet. Flyet følger en 16634">bane som gir korte perioder uten gravitasjon for de som er inne i flykroppen. Både amerikanere og russere har benyttet denne teknikken i mer enn 30 år for å trene sine romfarere i hvordan vektløshet oppleves.

I Russland

Og nå kan også vanlige mennesker prøve dette. Den britiske reisearrangøren med det betegnende navnet WildWings, representant for amerikanske U.S. Space Adventures, er et av selskapene som spesialiserer seg på denne typen eventyrturisme.

De vektløse reisene går fra Yuri Gagarin treningssenteret i den tidligere topphemmelige byen Star City, utenfor Moskva. Her finnes flere romsimulatorer og andre treningsfasiliteter for kommende kosmonauter. Det er også mulig å få prøve kosmonautenes drakter. Men hovedformålet med reisen er altså vektløshet. For å få til dette blir du med i et russisk fly som er spesialbygget for denne typen flygning: Ilyushin-76 mdk. Det er samme type fly som russiske kosmonauter benytter i sin trening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer