Sommerferie:

Reise-anger: Flere vil avbestille ferien

Kraftig prisvekst og svak krone gir mindre å rutte med til årets ferie. Nå er det flere som angrer seg, ifølge forsikringsselskaper.

FAVORITT: Hellas er blant nordmenns feriefavoritter. Men svak krone og høy prisvekst gjør årets sommerferie i utlandet dyrere enn tidligere. Foto: Lubos K / Shutterstock / NTB
FAVORITT: Hellas er blant nordmenns feriefavoritter. Men svak krone og høy prisvekst gjør årets sommerferie i utlandet dyrere enn tidligere. Foto: Lubos K / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det vi erfarer, og som vi egentlig har erfart i løpet av hele våren, er at en del kunder tar kontakt med oss og spør om vi har mulighet til å dekke avbestillingskostnader.

Det sier Anders Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Han uttalte seg først til NRKs Nyhetsmorgen om saken.

Handeland forteller at det er to årsaker som går igjen hos dem som tar kontakt.

- Det ene er økonomien. Den svake krona gjør det dyrt å kjøpe overnatting i utlandet, og gjør det dyrt å leve der. Det er også en tøff periode for mange, med høye renter, høy inflasjon og dyr strøm.

For hett

I tillegg ser det ut til at sydenturen kan bli i overkant varm for enkelte.

- Det er veldig varmt noen steder allerede. Vi nordmenn er litt rare og bestiller oss turer til varmere strøk, men om det blir litt varmere enn det vi hadde tenkt oss, er det en del som ikke har lyst til å reise likevel, sier Handeland.

Det er imidlertid lite å hente hos forsikringsselskapet om det ser ut til å bli for hett eller at beholdningen i lommeboka ikke strekker til likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer