Sommerferie:

Reise til utlandet? Husk dette

Man må gjøre egne vurderinger av bestilling av utenlandstur til sommeren, sier helseministeren, som minner om at det ennå er strenge tiltak i mange land.

ØKT PÅGANG: Etter at regjeringen begynte å lette på tiltakene i forrige måned, har reisebyråene merket en økt pågang, blant annet i bestillinger av utenlandsreiser til sommeren. Her fra Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB
ØKT PÅGANG: Etter at regjeringen begynte å lette på tiltakene i forrige måned, har reisebyråene merket en økt pågang, blant annet i bestillinger av utenlandsreiser til sommeren. Her fra Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så godt som alle coronatiltak ble lørdag opphevet. Livet er nå på vei tilbake til en tilnærmet normal hverdag for de fleste nordmenn, og for første gang på lenge kan man skue litt lengre fram i kalenderen for å planlegge kulturelle opplevelser og reiser.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) minner likevel reiselystne nordmenn om at pandemien ennå er veldig synlig de fleste steder i verden.

– Det er viktig at nordmenn er klar over at det å vise coronasertifikat, og kanskje å bruke munnbind, det vil nok være noe du møter i ganske mange andre land i lang, lang tid framover. Flyselskapene vil jo gjøre sin egne vurderinger knyttet til bruk av munnbind og det å vise coronasertifikat, sier hun til NTB.

Flyselskapene Norwegian og Widerøe har fjernet sine munnbindkrav på skandinaviske flygninger, mens SAS vil avvente til tirsdag i neste uke. Munnbindkravet på Norwegians flygninger gjelder likevel på reiser til land og flyplasser med et slikt krav. Widerøe opplyser at munnbindkravet opprettholdes blant annet på reiser til Storbritannia og Alicante.

– Reiser må man selv gjøre vurderinger av, og der har Utenriksdepartementet gode nettsider med oppdatert informasjon, sier helseministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer