Reiseforsikring

Reisebyrå kommer med egen «corona-forsikring»

TUI lanserer Covid Care for å ivareta kundene sine. Forsikringsselskap mener ekstradekningen er unødvendig.

CHARTER-COMEBACK: Nå som Syden åpnes for turisme igjen, er det flere som våger seg utenfor landegrensene. TUI har kommet med en tilleggsdekning til alle reisende hvis de trenger corona-relatert hjelp. Les hva Forbrukerrådet og forsikringsselskapene mener i saken under. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
CHARTER-COMEBACK: Nå som Syden åpnes for turisme igjen, er det flere som våger seg utenfor landegrensene. TUI har kommet med en tilleggsdekning til alle reisende hvis de trenger corona-relatert hjelp. Les hva Forbrukerrådet og forsikringsselskapene mener i saken under. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fra 15. juli og de påfølgende to ukene kunne reiselystne nordmenn atter en gang reise til en rekke europeiske land da regjeringen lettet på reiserådene.

Typiske charter-destinasjoner, som Kypros, Hellas og Spania, er blant landene vi nå kan reise til uten å bryte reiseråd. Regjeringen understreker likevel at oppmykningen ikke er en oppfordring.

Kommer med egen «corona-forsikring»

Reisebyråene er, sammen med sydensultne nordmenn, glade for de nye reiserådene. Apollo, TUI og Ving har alle innstilt samtlige charterturer fram til 20. august, men nå har de to førstnevnte satt opp sydenflyvninger allerede fra fredag 17. juli.

Og, TUI har tatt det hele enda et skritt videre: De lanserer nå en tilleggstjeneste til alle sine reisende, som blir inkludert i bestillingene uten ekstra kostnad.

Den såkalte «Covid Care» skal dekke kostnader til testing, medisinsk hjelp eller hjemsendelse, hvis det er medisinsk nødvendig, knyttet til coronaviruset Covid-19. Hvis kunder blir bedt om å isolere seg, vil beskyttelsen også dekke oppholdet og ny hjemreise.

- Vi har iverksatt ekstra tiltak for å sikre en trygg og komfortabel ferie på alle våre destinasjoner, og nå inkluderer vi også denne spesielle covid 19-dekningen for alle som reiser i 2020, sier TUIs Nora Aspengren i en pressemelding.

- Det er viktig for oss at kundene våre vet at vi vil ta vare på dem uansett hva som skulle skje, legger hun til.

Reisebyrået understreker imidlertid at Covid Care er et tillegg til personlig reiseforsikring, ikke en erstatning.

Ving opplyser til Dinside at også de vurderer en slik tilleggsdekning til sine reisende, men at de ikke har konkludert ennå. Vi har ikke lykkes med å få kommentar fra Apollo.

NYE REISERÅD: Her er landene du kan reise til. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Plikt til passende bistand

Jurist Caroline Skarderud i Forbrukerrådet forteller at de ikke blander seg inn i hvilke tilbud de ulike reiseselskapene har, så lenge de er rimelige og følger norsk lov.

- Charterarrangørene har uansett plikt om å yte passende bistand til reisende i vanskeligheter. En slik bistand skal særlig gå ut på å gi passende opplysninger om helsetjenester, sier Skarderud til Dinside.

- Videre vil den reisende ha vanlig dekning gjennom sin reiseforsikring om reisen gikk til et grønt land, sier juristen videre.

«Kjekt å ha», men ikke nødvendig

Dinside har kontaktet et knippe forsikringsselskap og spurt dem hva de tenker om TUIs Covid Care, samt hvorvidt tilleggsproduktet er nødvendig hvis den reisende har en god reiseforsikring.

Tryg er av den oppfatning at deres kunder ikke har behov for ekstradekninger i tillegg til reiseforsikringen, såfremt de reiser til en destinasjon der det ikke gjelder noen reiseråd mot.

- Reiser du til et grønt land med vår forsikring, dekker vi både sykdom (inkludert covid-19), og utgifter i forbindelse med det, for eksempel karantene og hjemsending, sier Ole Irgens i Tryg til Dinside.

- Det er viktig, som TUI selv skriver, at dette ikke er noen erstatning for en ordinær reiseforsikring. Men, når kundene får dette uten tillegg i pris, er det i kategorien «kjekt å ha» og vi har ikke så sterke synspunkter på det, fortsetter Irgens.

Forsikringsselskapet Fremtind er enig:

- I våre øyne er Covid Care et godt supplement, så lenge du har en helårs reiseforsikring fra før. Samtidig vil våre kunder ha en fullgod dekning hvis de reiser til et «grønt land», sier skadeforebygger Therese Nielsen til Dinside.

Også kunder av If og Europeiske Reiseforsikring skal føle seg trygge på reise dersom landet eller regionen har fått «grønt lys» ved avreise. Der vil reiseforsikringen gjelde som vanlig, inkludert dekningene knyttet til sykdom, medisinsk behandling og hjemtransport.

Samtlige forsikringsselskap Dinside har snakket med understreker at Covid Care fra TUI ikke dekker noe de ikke dekker gjennom sine reiseforsikringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer