Reiseforsikring

Reisebyrå kommer med egen «corona-forsikring»

TUI lanserer Covid Care for å ivareta kundene sine. Forsikringsselskap mener ekstradekningen er unødvendig.

CHARTER-COMEBACK: Nå som Syden åpnes for turisme igjen, er det flere som våger seg utenfor landegrensene. TUI har kommet med en tilleggsdekning til alle reisende hvis de trenger corona-relatert hjelp. Les hva Forbrukerrådet og forsikringsselskapene mener i saken under. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
CHARTER-COMEBACK: Nå som Syden åpnes for turisme igjen, er det flere som våger seg utenfor landegrensene. TUI har kommet med en tilleggsdekning til alle reisende hvis de trenger corona-relatert hjelp. Les hva Forbrukerrådet og forsikringsselskapene mener i saken under. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fra 15. juli og de påfølgende to ukene kunne reiselystne nordmenn atter en gang reise til en rekke europeiske land da regjeringen lettet på reiserådene.

Typiske charter-destinasjoner, som Kypros, Hellas og Spania, er blant landene vi nå kan reise til uten å bryte reiseråd. Regjeringen understreker likevel at oppmykningen ikke er en oppfordring.

Kommer med egen «corona-forsikring»

Reisebyråene er, sammen med sydensultne nordmenn, glade for de nye reiserådene. Apollo, TUI og Ving har alle innstilt samtlige charterturer fram til 20. august, men nå har de to førstnevnte satt opp sydenflyvninger allerede fra fredag 17. juli.

Og, TUI har tatt det hele enda et skritt videre: De lanserer nå en tilleggstjeneste til alle sine reisende, som blir inkludert i bestillingene uten ekstra kostnad.

Den såkalte «Covid Care» skal dekke kostnader til testing, medisinsk hjelp eller hjemsendelse, hvis det er medisinsk nødvendig, knyttet til coronaviruset Covid-19. Hvis kunder blir bedt om å isolere seg, vil beskyttelsen også dekke oppholdet og ny hjemreise.

- Vi har iverksatt ekstra tiltak for å sikre en trygg og komfortabel ferie på alle våre destinasjoner, og nå inkluderer vi også denne spesielle covid 19-dekningen for alle som reiser i 2020, sier TUIs Nora Aspengren i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer