Reiseeksperten: Klage på uspesifisert reise?

I disse dager er det mange som har falt for fristelsen til å kaste seg på en av de ekstremt billige restplass-reisene. Vi har tidligere meldt om reiser fra rundt 500-lappen hos turoperatørene som har slitt med å fylle flyene. Når man reiser på en slik billigtur er selvfølgelig ulempen at man ikke vet hvilket hotell man havner på.

Publisert

Har man de samme mulighetene til å klage på en uspesifisert reise som en spesifisert, spør en av våre lesere.

Operatøren skal informere!

Du kan klage på en uspesifisert reise, men stiller svakere enn hvis du klager på et spesifisert bosted. Turoperatørene har egne retningslinjer for sine uspesifiserte reiser. Som regel er det slik at turoperatøren har full rett til å plassere dere sammen med et annet par hvis du ikke har betalt for å få rommet for bruk alene. Flere av operatørene opererer med en type uspesifisert hvor du kan risikere å måtte dele sammen med det annet par. Dette er alltid den billigste varianten. Hvis du legger til noen hundrelapper, får du som regel garanti for at dere får rommet for bruk alene. Det viktige punktet i denne sammenhengen er at turoperatøren har gjort deg oppmerksom på at du har kjøpt en type uspesifisert som gjør at du kan risikere å dele sammen med andre. Unnlot operatøren å gjøre deg oppmerksom på dette, har du rett til å klage!

Færre rettigheter

Reiser du uspesifisert kan du altså ikke regne med å få samme tilbud som andre reisende. Det kan være at du ikke får mat med i prisen, du kan risikere at rommet ikke har renhold og heller ikke har WC/dusj, og du kan oppleve å måtte bo sammen med ukjente og kanskje flytte under oppholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer