Reiseeksperten svarer på Cuba-spørsmål.

I denne artikkelen vil du få svar på de mest vanlige spørsmålene som har kommet fra reiselystne nordmenn som tenker seg til Cuba.

Publisert

Kan man bruke kredittkort på Cuba? Hvordan er toalettene? Florerer det av prostituerte? Dette er bare noen av spørsmålene jeg svarer på etter rundreisen på Cuba. Cubareisen kan du lese mer om 9358 TARGET="_top">her.

1: Trenger man visum for å reise til Cuba?

- Ja, du trenger et turistvisum som er gyldig i 30 dager og i tillegg et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter avreise fra Cuba. Alle charteroperatørene fra Norge leverer ut turistvisum om bord på flyet til Cuba. Reiser du via et annet land bør du sjekke om flyselskapet du reiser med inkluderer turistvisum i prisen.

2: Kan man drikke vannet på Cuba?

-Nei! Du dør riktignok ikke av det, men det er et aldri så lite sjokk for norske maver å møte den cubanske bakteriefloraen. Vann på flaske får du tak i så lenge du oppholder deg i de større byene. Skal du ut på landsbygda – ta med så du greier deg…

3: Hvordan er toalettene på Cuba?

-Et interessant skue! Det er kun på de store internasjonale hotellene at du finner toaletter som holder OK standard. Både på flyplassene og mange av restaurantene som ligger litt avsides finner du ofte bare et hull i bakken. Og toalettpapir? Det kan du risikere å ikke finne på selv de bedre restaurantene. Skal du ut på lengre reiser, husk å ta med en rull papir, for eksempel fra rommet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer