Reisefakta: Cartagena

Publisert
Sist oppdatert

Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Cartagena har i underkant av en million innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Gjennomsnittstemperatur: 28 grader. De ødeleggende tropiske stormene kommer sjelden til denne regionen.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5 Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Slik reiser du: Air France, KLM, Iberia og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner. Derfra flyr en videre til Cartagena. Det er også mulig å fly direkte - med flyskifte i Paris - med for eksempel Air France/Avianca. Fra Bogotá selges det prisgunstige pakker med fly, all inclusive-hoteller og transport. Prisene starter på cirka 1.500, men i de travle sesongene må en regne med å betale mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer