Reisefakta

Publisert
Sist oppdatert

Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Barranquilla har cirka 1,3 millioner innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5 Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Slik reiser du: Air France, KLM, Iberia og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner. Derfra flyr en videre til Cartagena eller Barranqilla. Det er også mulig å fly direkte med for eksempel Air France/Avianca til nabobyen Cartagena og til Barranquilla. Fra Bogotá selges det prisgunstige pakker med fly, all inclusive-hoteller og transport. Prisene starter på cirka 1.500, men i de travle sesongene må en regne med å betale mer.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Overnatting: Et værelse på luksushotellet Tequendama i sentrum av Bogotá koster fra 95 dollar, p.t. 644 kroner, mens et enklere hotell i en rolig bydel koster cirka 204 kroner per natt. Et greit pensjonat i den karibiske sonen koster fra cirka 60.000 pesos, tilsvarende 167 kroner, men vil man ha det mer fasjonabelt kan en lett komme opp i 500.000 pesos, cirka 1.390 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.