Reisefakta

Publisert
Sist oppdatert

Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Barranquilla har cirka 1,3 millioner innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5 Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Slik reiser du: Air France, KLM, Iberia og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner. Derfra flyr en videre til Cartagena eller Barranqilla. Det er også mulig å fly direkte med for eksempel Air France/Avianca til nabobyen Cartagena og til Barranquilla. Fra Bogotá selges det prisgunstige pakker med fly, all inclusive-hoteller og transport. Prisene starter på cirka 1.500, men i de travle sesongene må en regne med å betale mer.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Overnatting: Et værelse på luksushotellet Tequendama i sentrum av Bogotá koster fra 95 dollar, p.t. 644 kroner, mens et enklere hotell i en rolig bydel koster cirka 204 kroner per natt. Et greit pensjonat i den karibiske sonen koster fra cirka 60.000 pesos, tilsvarende 167 kroner, men vil man ha det mer fasjonabelt kan en lett komme opp i 500.000 pesos, cirka 1.390 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer