Corona-viruset:

Reiseforsikringen dekker avbestilling

Både flyselskaper og forsikringsselskapene sier de dekker avbestillinger av reiser til Kina.

AVBESTILLE KINA-REISEN: Utenriksdepartementet har utstedt offisielt reiseråd mot reiser til Hubei-provinsen. Dermed åpner flyselskaper og forsikringsselskaper for at reiser og opphold kan ombookes eller også i noen tilfeller avbestilles, og noen selskaper gir denne muligheten til hele Kina. Husk også at reiseforsikringen faktisk ikke gjelder dersom du reiser til steder det er utstedt offisielt reiseråd mot. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVBESTILLE KINA-REISEN: Utenriksdepartementet har utstedt offisielt reiseråd mot reiser til Hubei-provinsen. Dermed åpner flyselskaper og forsikringsselskaper for at reiser og opphold kan ombookes eller også i noen tilfeller avbestilles, og noen selskaper gir denne muligheten til hele Kina. Husk også at reiseforsikringen faktisk ikke gjelder dersom du reiser til steder det er utstedt offisielt reiseråd mot. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset eskalerer og Verdens helseorganisasjon (WHO) har gått ut og innrømmet flere dager med underrapportering av det smittsomme viruset, der smittefaren nå er beskrevet som høy. Man frykter også enorme mørketall i rapporteringene.

Nå går flere forsikringsselskaper ut og sier at de dekker avbestillinger til deler av Kina eller til hele landet, dersom reisende ikke ønsker å reise.

Flere flyselskap har også meldt at de vil la kunder endre eller kansellere reisene.

Reiseråd åpner for ombooking

25. januar gikk det norske Utenriksdepartementet ut med et offisielt reiseråd mot reiser til de delene av Kina der coronaviruset antas å ha sitt utspring:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til Hubei-provinsen som ikke er strengt nødvendige,» heter det i UDs offisielle reiseråd.

Når UD utsteder et offisielt reiseråd og fraråder reier til land eller steder, vil reiseforsikringene dekke avbestillinger fullt ut dersom forsikringen dekker avbestilling.

Husk også at dersom UD har utstedt offisielt reiseråd i et område, vil ikke reiseforsikringen gjelde dersom du likevel skulle finne på å reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer