Corona-viruset:

Reiseforsikringen dekker avbestilling

Både flyselskaper og forsikringsselskapene sier de dekker avbestillinger av reiser til Kina.

AVBESTILLE KINA-REISEN: Utenriksdepartementet har utstedt offisielt reiseråd mot reiser til Hubei-provinsen. Dermed åpner flyselskaper og forsikringsselskaper for at reiser og opphold kan ombookes eller også i noen tilfeller avbestilles, og noen selskaper gir denne muligheten til hele Kina. Husk også at reiseforsikringen faktisk ikke gjelder dersom du reiser til steder det er utstedt offisielt reiseråd mot. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVBESTILLE KINA-REISEN: Utenriksdepartementet har utstedt offisielt reiseråd mot reiser til Hubei-provinsen. Dermed åpner flyselskaper og forsikringsselskaper for at reiser og opphold kan ombookes eller også i noen tilfeller avbestilles, og noen selskaper gir denne muligheten til hele Kina. Husk også at reiseforsikringen faktisk ikke gjelder dersom du reiser til steder det er utstedt offisielt reiseråd mot. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset eskalerer og Verdens helseorganisasjon (WHO) har gått ut og innrømmet flere dager med underrapportering av det smittsomme viruset, der smittefaren nå er beskrevet som høy. Man frykter også enorme mørketall i rapporteringene.

Nå går flere forsikringsselskaper ut og sier at de dekker avbestillinger til deler av Kina eller til hele landet, dersom reisende ikke ønsker å reise.

Flere flyselskap har også meldt at de vil la kunder endre eller kansellere reisene.

Reiseråd åpner for ombooking

25. januar gikk det norske Utenriksdepartementet ut med et offisielt reiseråd mot reiser til de delene av Kina der coronaviruset antas å ha sitt utspring:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til Hubei-provinsen som ikke er strengt nødvendige,» heter det i UDs offisielle reiseråd.

Når UD utsteder et offisielt reiseråd og fraråder reier til land eller steder, vil reiseforsikringene dekke avbestillinger fullt ut dersom forsikringen dekker avbestilling.

Husk også at dersom UD har utstedt offisielt reiseråd i et område, vil ikke reiseforsikringen gjelde dersom du likevel skulle finne på å reise.

Også reiseselskapene vil gi muligheter for ombooking og kanskje refusjon, når det foreligger et offisielt reiseråd.

Deler av, eller hele Kina og Hongkong

Tryg forsikring går i dag ut og melder at kunder som har bestilt reise til Hubei-provinsen i Kina, vil få dekket avbestilling av reise og opphold. De skriver at forsikringen dekker det man ikke får refundert fra reisearrangør og gjelder kunder som har bestilt og betalt reise til provinsen før 25. januar, som altså er datoen da UD utstedte offisielt reiseråd.

D̶e̶ ̶d̶e̶k̶k̶e̶r̶ ̶m̶e̶d̶ ̶a̶n̶d̶r̶e̶ ̶o̶r̶d̶ ̶i̶k̶k̶e̶ ̶r̶e̶i̶s̶e̶r̶ ̶d̶e̶r̶ ̶k̶j̶ø̶p̶e̶t̶ ̶e̶r̶ ̶g̶j̶o̶r̶t̶ ̶e̶t̶t̶e̶r̶ ̶a̶t̶ ̶r̶e̶i̶s̶e̶r̶å̶d̶e̶t̶ ̶k̶o̶m̶.̶

Oppdatert: I en ny pressemelding opplyser Tryg om at de også dekker hele Kina.

Europeiske Reiseforsikring vil imidlertid dekke avbestillinger for reiser og opphold til hele Kina og Hongkong.

Europeiske setter en forutsetning om at kunden avbestiller reisen innen 14 dager fra UD gikk ut med reiserådet om Hubei-provinsen i Kina. Det vil si innen 9. februar.

Sigmund Clementz, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, sier i en pressemelding at grunnen til at de nå utvider avbestillingsdekningen til å gjelde hele Kina, er at de ønsker å ligge litt i forkant av situasjonen.

De understreker at forsikringen kun dekker det kunden ikke får refundert fra reisearrangøren, så reisende blir bedt om at de kontakter flyselskap/reisebyrå før de kontakter Europeiske.

Flyselskaper åpner for ombooking og refusjon

Ifølge Flysmart24 har flere flyselskaper åpnet for at reisende kan booke om flybilletter til Kina.

SAS og Finnair skal være to av disse selskapene, og SAS har uttalt at de billettene både kan ombookes og refunderes.

Dersom du har en flybillett til Kina, bør du kontakte flyselskapet eller reiseselskapet for å sjekke om det er mulig å avbestille eller endre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer