Coronaviruset

Reiseforsikringen kan dekke avbestilling av hytteferien

Ett forsikringsselskap lar deg avbestille hytteferien på reiseforsikringen.

AVBESTILLE PÅSKEFERIEN? De fleste forsikringsselskapene lar deg ikke avbestille innenlandsferien fordi det ikke er utstedt et offisielt reiseråd. Men det finnes unntak: Fremtind forsikring dekker avbestillinger innenlands på reiseforsikringen, foreløpig frem til 14. april. Uansett oppfordrer Forbrukerrådet til å forsøke å finne en løsning i samråd med utleier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVBESTILLE PÅSKEFERIEN? De fleste forsikringsselskapene lar deg ikke avbestille innenlandsferien fordi det ikke er utstedt et offisielt reiseråd. Men det finnes unntak: Fremtind forsikring dekker avbestillinger innenlands på reiseforsikringen, foreløpig frem til 14. april. Uansett oppfordrer Forbrukerrådet til å forsøke å finne en løsning i samråd med utleier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Regjeringen har bestemt at hytteforbudet gjelder til over påske. Dette innebærer at det er forbudt for de aller fleste å overnatte på hytta i påska.

Når det gjelder dekning av økonomiske tap som følge av avbestillinger av reiser, retter forsikringsselskapene seg i hovedsak etter offisielle reiseråd.

Dersom Utenriksdepartementet har utstedt et offisielt reiseråd mot et land eller et område, vil reiseforsikringen dekke alle tap du eventuelt får ved å ikke dra på reisen.

Dermed vil alle forsikringsselskapene dekke avbestillinger av reiser til utlandet så lenge reiserådet gjelder.

Men ettersom dette ikke gjelder for reiser innenlands - selv om regjeringen har uttalt at man ikke får dra på hytta og bør holde seg mest mulig i ro - så er eventuelle avbestillinger for innenlandsferier ikke automatisk dekket av reiseforsikringen.

Så hva gjør du da, dersom hytta er bestilt for påska? Eller kanskje du egentlig ønsker å avbestille innenlandsreisen du hadde planlagt i sommer?

Må du fremdeles betale utleier? Eller hva gjør du? Og hva med private som leier ut hyttene eller boligene sine? Kan de fremdeles kreve betalt, selv om gjesten ikke får komme?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer