Reiseforsikringen kan gjelde på tross av UDs reiseråd

Flere forsikringsselskap sier reiseforsikringen gjelder selv om UD fraråder reiser.

REISEFORSIKRINGEN GJELDER: Nå sier flere forsikringsselskap at reiseforsikringen vil gjelde selv om du reiser til land som UD fraråder reiser til - med unntak av corona-relaterte hendelser. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
REISEFORSIKRINGEN GJELDER: Nå sier flere forsikringsselskap at reiseforsikringen vil gjelde selv om du reiser til land som UD fraråder reiser til - med unntak av corona-relaterte hendelser. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis er det slik at reiseforsikringen ikke gjelder til land der Utenriksdepartementet har utstedt et offisielt reiseråd.

Dette er også det forsikringsselskapene har henvist til i situasjonen med coronaviruset.

Nå er det imidlertid flere forsikringsselskap som snur og sier at reiseforsikringen likevel vil gjelde i land som UD fraråder reiser til.

Unntaket er alle hendelser som er relatert til coronasykdom.

Reiser du til de landene eller områdene som norske myndigheter nå har klarert for reiser, og som UD har lagt til som et unntak i det generelle reiserådet mot reiser til alle land, er du selvsagt fullt dekket i reiseforsikringen - uten unntak.

Foreløpig gjelder dette Norden, med unntak av bortimot hele Sverige: Danmark, Island, Finland, Grønland, Færøyene - og Gotland i Sverige.

Det er mange land som sier at de ønsker nordmenn velkomne i sommer - og som du altså vil kunne få slippe inn i - men som norske myndigheter fremdeles fraråder nordmenn å reise til. Og reisebransjen melder om utsolgte avganger til Syden - på tross av reiserådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer