Coronaviruset

Reiseforsikringene som lar deg avbestille sommerferien nå

To forsikringsselskaper dekker avbestilling av sommerferien allerede nå, mens de andre har kortere frister og vurderer sommeren etterhvert. Her får du oversikten!

AVBESTILLE ÅRETS SOMMERFERIE? Etter at Utenriksdepartementet 3. april meldte at reiserådet for hele verden opprettholdes «inntil videre», er det fremdeles kun to forsikringsselskaper som lar deg avbestille sommerferien per nå. De andre opererer med ulike reisedatoer for når de tillater avbestillinger og sier de vurderer situasjonen løpende. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AVBESTILLE ÅRETS SOMMERFERIE? Etter at Utenriksdepartementet 3. april meldte at reiserådet for hele verden opprettholdes «inntil videre», er det fremdeles kun to forsikringsselskaper som lar deg avbestille sommerferien per nå. De andre opererer med ulike reisedatoer for når de tillater avbestillinger og sier de vurderer situasjonen løpende. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utenriksdepartementet meldte 3. april at de opprettholder det offisielle reiserådet hvor de fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige, til alle land. Reiserådet gjelder «inntil videre».

Det betyr at du ikke bør reise utenlands så lenge reiserådet er gyldig.

Dersom du likevel reiser utenlands nå, til tross for reiserådet, kan du ifølge Utenriksdepartementet ikke regne med å få bistand fra dem til å komme hjem til Norge.

Du skal også være oppmerksom på at dekningen i reiseforsikringen vil kunne bortfalle dersom du velger å reise på tross av reiserådene, men her er det noe ulikt hvordan forsikringsselskapene sier de vil praktisere dekningen: Noen sier reiseforsikringen ikke vil gjelde overhodet, mens andre sier forsikringen ikke vil gjelde for coronarelaterte hendelser.

Du kan lese mer om hva de ulike forsikringsselskapene sier, lenger ned i artikkelen.

Hvem dekker avbestilling av sommerferien nå?

Tidligere i corona-krisen skrev vi om avbestillinger - og da var det kun Europeiske og Fremtind som sa at de dekket avbestillinger for reiser utover den første perioden med reiseråd, som den gang strakk seg til 14. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer