Reiseguide til Kystriksveien

Hva har Amerikas route 66 og Norges riksvei 17 til felles? Bortsett fra den åpenbare likheten at de er asfalterte veistrekninger, er det skrevet reiseguider til begge.

Boken er utgitt på Cappelen forlag.
Boken er utgitt på Cappelen forlag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riksvei 17 – eller Kystriksveien - strekker seg 670 kilometer og seks fergeoverfarter mellom Steinkjer i Nord-Trøndelag og Bodø i Nordland. Veien er kjent for sin vakre natur, og dersom veien er reisen, er dette ruten å ta.

Olav Breen har skrevet boken Kystriksveien – Rv17 - en bok for veifarende på to og fire hjul, med og uten motor, langs nordnorske veier.

Veistrekke med egen bok

Når vi får kontakt med Breen på telefon, befinner han seg nettopp i bil langs Kystriksveien, ute på nye oppdrag. Selv om han ikke var veldig kjent langs riksvei 17 før arbeidet med boken begynte, har han tilbakelagt strekningen mange ganger de siste årene.

- Jeg hadde kjørt veien én gang før, før jeg begynte med boken for fire år siden. Nå har jeg kjørt veien i hvert fall fire-fem ganger, og så kjører jeg veien nå. Jeg har blitt såpass glad i dette området, det er utrolig flott, sier Breen.

Boken kom til på initiativ fra Cappelen. De ønsket en bok om Nord-Norge, og Breen var mannen som fikk jobben. Etter hvert siktet han seg inn på Kystriksveien. Det er ikke mange veistrekningene som har fått sin helt egen reiseguidebok, men som Breen sier:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer