Reisemål

Med sine 3.640 kvadratkilometer er Mallorca en ganske beskjeden øy. Med leiebil er det muligheter for å se ganske mye av øya i løpet av en dag. Her er noen opplevelser utenfor de verste turistghettoene.

Publisert
Sist oppdatert

Valldemossa

Kjent som stedet der den polske komponisten og pianisten Frédéric Chopin og forfatterinnen Aurore Dupin, alias George Sand, tilbrakte en vinter sammen i 1938-39. Paret bodde på Cartuja de Valldemossa, et tidligere munkekloster. Planen var at de skulle pleie Chopins helse og selvsagt romansen i et hyggelig klima langt unna Paris' sladder, men været ble vått og vindfullt, de lokale innbyggerne unngikk paret, Chopins piano kom ikke når det skulle. Forholdet kom seg aldri igjen …

I Valldemossa kan du se nærmere på klosteret der det berømte paret bodde, du kan se Chopins piano, hans dødsmaske og originalmanuskripter. Skuespiller Michael Douglas har også satt sitt preg på byen, med opplevelsessenteret Costa Nord. Her kan du blant annet bli med på en tur rundt Mallorca på lerretet, med den berømte skuespilleren som guide og forteller. Inngang til Michael Douglas' verden koster 7,50 euro (61 norske kroner). Skuespilleren har selv en sommerresidens i S'Estaca, ikke langt fra Valldemossa.

Foruten kjendisforbindelsene har Valldemossa også andre verdier. Det er en svært hyggelig og pittoresk by for slentring i små gater eller avslapping på hyggelige utekafeer. På en rundtur i de brosteinsbelagte gatene er det ikke til å unngå å legge merke til de malte flisene som er murt inn ved hver eneste inngangsdør. Og motivene spinner rundt samme person: St. Thomas. Catalina Thomas er Mallorcas skytshelgen og ble født i Valldemossa. Det er grunnen til at hennes bønner har fått plass på plaketter ved hver eneste inngangsdør i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer