Reisen du aldri vil glemme...

Folk som reiser til Svalbard blir ofte bitt av "svalbardfeberen" - det er ikke så rart!

Publisert
Sist oppdatert

Som et av verdens mest naturskjønne og spesielle reisemål, står en tur til Svalbard høyt på listen til de fleste nordmenn og mange utlendinger.

Øygruppen som ligger mellom 74 og 81 grader nordlig bredde og 10 og 35 grader østlig lengde, består av en rekke øyer. Den mest besøkte av turister er Spitsbergen, hvor hovedsetet Longyearbyen ligger. Tre øyer er befolket: Spitsbergen, Bjørnøya og Hopen.

I lenkene under gir vi deg tips, bilder og reisereportasjer til inspirasjon for ditt besøk på Svalbard:

Her kommer vi litt vel nære isbjørnen...

Du blir ikke skuffet

I fjor var jeg på flere reiser til Svalbard, og nå får jeg lyst til å reise tilbake så fort jeg snakker om øygruppen. Jeg har også blitt bitt av svalbardfeberen. Feberen som får deg til å søke tilbake til den ofte så ugjestmilde og brutale naturen, men det akk så utrolig vakre reisemålet.

Mange reiser til Svalbard med hovedmål på å se kongen selv. Det at det "bor" flere isbjørner på Svalbard enn det gjør mennesker, sier også sitt. Kanskje skremmende for noen, men ikke farlig om du følger gitte retningslinjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer