Reisen du ikke kan gå glipp av

Mange drømmer om det, og om du ønsker å gjennomføre et skikkelig karneval, er dette din beste mulighet. For ikke snakke om å oppleve et ekte tropeparadis...

Publisert
Sist oppdatert

Festen over alle fester, samt tropeparadiset som overgår alle dine drømmer. Begge pakket inn i to uker til vinteren. Det høres ikke dumt ut? Du må imidlertid få ut fingeren, for du er ikke den eneste som kunne tenke deg dette.

Vi har vært der og opplevd det hele, nå planlegger vi turen for deg. For å lese mer om festen og drømmeøya i Nord-Brasil, klikker du på lenkene i artikkelen under. Planen er som følger:

Først karneval, så avslapning

Karneval foregår mange steder i verden i diverse former, men et av de absolutt beste finner du i Brasil. Ingen feirer karneval med samme intensitet og innlevelse som det brasilianske folk. Mange havner i feil båt og reiser på karneval i Rio når de vil ta del i festen selv. Det kan du også i Rio, men skal du virkelig kle deg ut og danse i gatene døgnet rundt - ja, da reiser du til Olinda utenfor byen Recife.

Se bilder fra karneval i Olinda her...

Det geniale med denne selvsydde pakken er at et av de vakreste øyparadisene i verden ligger en kort flytur ut i Atlanteren fra nettopp samme by.

Karneval 2009 begynner fredag 20. februar og varer til onsdag 25. februar. Dette er hoveddagene i den ville festen og når du absolutt vil være tilstede. For å få et innblikk i hva som foregår i Olinda under karneval leser du dette.

Flybillettene er billige om du bestiller nå, og den beste prisen vi fant til Recife var med Apollo. En chartertur uten bosted. Da flyr du til Recife den 18. februar og hjem til Norge den 6. mars. Prisen er på 6.848 kroner. Ønsker du to uker hotell i tillegg, koster turen 9.148 kroner med samme selskap.

Bostedet er imdlertid i Porto da Galinhas, som ligger et stykke unna Olinda - men fortsatt innenfor avstand av en dagstur. Skal du oppleve det hele, er det nok best å skaffe seg et hotell i selve Olinda. De selger som regel karnevalpakker for fem dager og blir fort utsolgt.

Prøv Pousada Peter eller Pousada 4 Cantos. Prisene varierer, men regn med fra 5000 kroner og oppover for en overnattingspakke i fem dager om du bestiller tidlig. Les mer om planlegging av karneval her.

Festen over - så tar vi det med ro...

Etter en forrykende fest i en uke, hopper du på et fly til Fernando de Noronha. Nå er det tid for avslapning, og her får du det virkelig. Les alt om øya og se bilder her.

Fernando de Noronha er et av verdens vakreste øyparadiser.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fernando de Noronha er et av verdens vakreste øyparadiser. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Se store bilder fra Fernando de Noronha her...

Varig og Trip er flyselskapene som flyr til Fernando fra Recife og Natal. Du kan enten kjøpe uavhengig flybillett, eller en pakkeløsning inkludert bosted og transport fra flyplassen. Disse pakkene ligger rundt 4.500 kroner for tre netter, fire dager inkludert frokost. Kun fly koster i underkant av 3.000 kroner. Et selskap vi kan anbefale for reiser fra Natal eller Recife er Scandinavian Plus.

Bo: Det er rundt 120 pousadaer, overnattingssteder på linje med B&B, og ingen store hoteller på øya. Noen av pousadaene er likevel i høy standard. Prisene varierer oppover fra 300 kroner. For luksus prøv Pousada Zé Maria.

Mat: På Zé Maria serveres et koldtbord av sjømat hver lørdags kveld. Du vil ikke oppleve maken noe annet sted. Sats ellers på rykende fersk fisk, men ikke reker og skalldyr. Disse er det ikke lov å fiske rundt øyene, og de kommer derfor den lange veien fra fastlandet.

Når du har vært her en uke, er det bare å fly hjem til Norge med et stort smil om munnen.
DinSide legger alt i hendene dine og garanterer en utrolig opplevelse, så det er bare å bestille. Men gjør det før det er for sent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer