Reisende risikerer kjempebot

Reisende inn til Spania risikerer bøter på over 60 000 kroner, men det gjelder ikke hele landet.

RESTRIKSJONER: Utlendinger som ankommer Spania fra 23. november må fremvise en negativ coronatest. Foto: Desiree Martin/AFP/NTB
RESTRIKSJONER: Utlendinger som ankommer Spania fra 23. november må fremvise en negativ coronatest. Foto: Desiree Martin/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny smittebølge feier over Europa, og Spania er et av landene som har strammet inn reglene for folk som ønsker å besøke landet, men nye restriksjoner kan muligens skape forvirring.

Årsaken er at det er egne regler for Kanariøyene, som er fastsatt av regionregjeringen.

Reglene for både Spania og Kanariøyene gjelder for reisende fra høyrisikoland eller -områder med smittetall på over 150 per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Opprinnelig var det kun Oslo av Norges fylker som var rammet av pålegget, men i de oppdaterte føringene fra 30. november er også innbyggere i Viken og Vestland fylke berørt.

Det innebærer at reisende fra Oslo, Viken og Vestland må fremvise en negativ PCR-test ved ankomst. Til sammen dreier det seg om drøye 2,5 millioner nordmenn.

Personer som bor i Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Trøndelag og Troms og Finnmark er fritatt slik situasjonen er per 1. desember.

Slik er reglene

Fra 23. november fastslo myndighetene i landet at utlendinger på reise til Spania må fremlegge en negativ coronatest, en PCR-test som tas i nese og svelg, som ikke er eldre enn 72 timer ved ankomst. Dersom du ikke kan fremvise en slik test, risikerer du en bot på 6000 euro, som tilsvarer over 60 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer