- Reiser aldri tilbake

Reiseblogger var ikke spesielt begeistret over behandlingen på flyplassen.

MISFORNØYD: Reiseblogger Chloe Jade Meltzer er misfornøyd med opplevelsen på Heathrow i London. Foto: Skjermdump/TikTok
MISFORNØYD: Reiseblogger Chloe Jade Meltzer er misfornøyd med opplevelsen på Heathrow i London. Foto: Skjermdump/TikTok Vis mer
Publisert

Chloe Jade Meltzer (29), en amerikansk reiseblogger, sier hun aldri mer vil reise til Storbritannia etter det hun beskriver som «brutale regler» på Heathrow-flyplassen i London.

På vei fra San Francisco i USA til Benin i Afrika hadde hun mellomstopp på Heathrow. Der ble hun nødt til å kvitte seg med halvparten av toalettsakene sine fordi det ikke var plass til dem i væskeposen på 1 liter.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Måtte kaste toalettsaker

- Heathrow er kjent for å miste kofferter og jeg kunne ikke risikere at bagen min blir borte. Derfor tok jeg med alle toalettsakene mine, som var innenfor kravet på 100 milliliter, sier Meltzer i en video hun har publisert på TikTok.

Ifølge bloggeren gikk det helt fint sist gang hun har transfer på Heathrow og at de i sikkerhetskontrollen lot henne fylle flere poser med de samme toalettsakene hun hadde med denne gangen.

- Men nå ga de meg en liten pose og jeg fikk bare fylle denne ene posen, sier hun.

Dermed ble hun nødt til å legge igjen en god del toalettsaker som ifølge Meltzer kostet 236 britiske pund, drøyt 3100 kroner. Hun sier også i videoen at hun var så stresset at hun mistet solbrillene sine som koster 173 pund, 2300 kroner.

Bloggeren hevder at hun begynte å filme i sikkerhetskontrollen, men at hun ble bedt om å slette videosnutten.

- Han sa jeg var en sikkerhetsrisiko og tvang meg til å slette videoen. Jeg visste ikke at det var ulovlig å filme her siden det ikke er noen skilt rundt som sier at man ikke skal gjøre det, sier hun.

Nå forteller Meltzer at dette er siste gang hun reiser gjennom Heathrow i London.

- Jeg kommer ikke tilbake, sier hun i videoen.

Maks én pose

Selv om Meltzer føler seg dårlig behandlet fordi hun måtte legge igjen toalettsaker til flere tusen kroner, har de ansatte på flyplassen sitt på det tørre.

De britiske reglene sier nemlig at det er maksimalt én pose per person:

  • beholdere kan romme maksimalt 100 milliliter
  • beholdere må være i en enkelt, gjennomsiktig og lukkbar pose som rommer maksimalt 1 liter og måler omtrent 20 x 20 centimeter
  • maksimalt én pose per person

Det er for så vidt de samme reglene i Norge, men det jobbes med å endre reglene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer