Fly med skiutstyr

Reiser du med SAS, må du forhåndsbestille skibagasje

Men det går også an å leie ski når du kommer fram.

PUDDERFØRE: Skal du ha med dine egne ski på flyreisen, krever noen flyselskap at du forhåndsbestiller plass. Og det koster å sende ski og annen spesialbagasje ... Foto: Cultura Motion/Shutterstock/NTB scanpix.
PUDDERFØRE: Skal du ha med dine egne ski på flyreisen, krever noen flyselskap at du forhåndsbestiller plass. Og det koster å sende ski og annen spesialbagasje ... Foto: Cultura Motion/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påskeferien nærmer seg, og mange planlegger gjerne å tilbringe denne et sted i Norge eller utlandet med sikkert skiføre.

Skal du ut og fly med skiutstyret ditt, er det noen ting du må vite.

Flyr du med SAS og har bestilt turen etter 1. januar med utreise etter 1. februar, må all transport av ski- eller snowboardutstyr bes om og godkjennes på forhånd.

- Dette skyldes de store volumene med ski som skal inn i ganske trange lasterom på flyene i denne perioden, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Bedre forutsigbarhet om hva som vil komme, gjør at flyselskapet i større grad kan være forberedt og kanskje sette inn andre flytyper, for å unngå at bagasje og ski blir stående igjen.

Vinterreiser øker

SAS kan ikke kommentere konkrete tall for antall bestillinger med forhåndsbestilt skibagasje, men bekrefter at skidestinasjonene er populære.

- Det er godt med snø i vinter, og dette har nok bidratt til stor interesse rundt spennende skiopplevelser, både i Norge og utlandet, sier Johansen.

Norwegian opplever også en jevn økning på forhåndsbestilt skiutstyr, fordi de har flere passasjerer enn før og opplever at disse oppsøker skidestinasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer