Reiseråd mot seks europeiske land

Fredag er det utstedt reiseråd mot flere europeiske land av det norske utenriksdepartementet.

REISERÅD: UD fraråder nå reiser til deler av Frankrike, deriblant til øya Korsika. Foto: NTB Scanpix
REISERÅD: UD fraråder nå reiser til deler av Frankrike, deriblant til øya Korsika. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følgende land omfattes av UDs reiseråd fredag: Frankrike, Italia, Iran, Kina, Spania, Sveits, Sør-Korea, Tyskland og Østerrike.

Dermed er det fire nye, europeiske land på utenriksdepartementets liste.

Samtidig anbefaler norske myndigheter at man begrenser alle fritidsreiser, både i inn- og utland.

Dette sier reiserådene

Det er følgende fire, europeiske land som det nå er utstedt reiseråd om. I samtlige tilfeller er det snakk om områder innen de forskjellige landene, samtidig som UD advarer om mulige tiltak mot coronaviruset som kan påvirke nordmenn på reise.

Frankrike: Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til regionene Alsace og Korsika samt departementene Oise og Val d’Oise nord for Paris

Spania: Det er påvist et stort antall tilfeller av koronavirus (covid-19) i Spania, og situasjonen utvikler seg raskt. Spanske myndigheter har iverksatt strenge tiltak for å begrense smitte og har varslet at nye, vidtgående tiltak kan bli innført. Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til regionene Madrid, Baskerland og La Rioja.

Sveits: Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til byen Samnaun (kanton Graubünden) og byen Zermatt, samt områdene som grenser til Ischgl og italienske Cervinia.

Tyskland: Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til delstatene Nordrhein-Westfalen og Bayern. Norske borgere på reise i Tyskland oppfordres til å følge med i mediebildet og rette seg etter de råd og anvisninger som gis fra tyske myndigheter.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Grenser kan bli stengt

Torsdag gikk Utenriksdepartementet ut og ba nordmenn være forberedt på mulige tiltak i andre land, som kan bli innført på kort varsel.

«Land kan raskt innføre innreiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med coronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger bli kansellert eller andre tiltak kan iverksettes. Ethvert land står fritt til å innføre tiltak og restriksjoner for å forsøke å hindre videre smitte», lød beskjeden fra UD.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer