UDs reiseråd forlenges

Reiserådet forlenges til 1. juli

Fortsatt usikkerhet rundt smitten gjør at det globale reiserådet forlenges til 1. juli. Samtidig endrer regjeringen reglene for karantenehotell og innreise - som kan åpne for nye reisemål allerede neste uke.

FORLENGER REISERÅD: Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse i Marmorhallen om koronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FORLENGER REISERÅD: Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse i Marmorhallen om koronasituasjonen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opprinnelig var det globale reiserådet forlenget til 25. mai. Nå forlenges det ytterligere, varsler regjeringen i dag:

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land til 1. juli.

Samtidig gjør regjeringen også endringer i reglene for karantenehotell.

- Vi fjerner skillet mellom nødvendige og unødvendige reiser ved innreise til Norge, og ser heller på smittetrykket i enkeltland, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Dette åpner for reiser til flere land i Europa, som unntas krav om karantenehotell.

– Regjeringens gradvise gjenåpningsplan er i gang, men helsemyndighetene tilråder å unngå utenlandsreiser til en større andel nordmenn er vaksinert. Derfor forlenger vi det globale reiserådet til 1. juli. Vi ønsker ikke å ha reiserådet lenger enn nødvendig, men slik situasjonen er nå er det mest forutsigbart å planlegge Norgesferie i sommer, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Vet mer i juni og juli

Helsemyndighetene anbefaler at antall utenlandsreiser, også blant personer som er fullvaksinert i Norge, holdes lavt fram til størstedelen av den voksne befolkningen har fått tilbud om vaksine. Utenriksdepartementet og helsemyndighetene kommer derfor tilbake med mer informasjon om reiserådet før 1. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer