Reiseselskapene strever med å få kontakt

Oslo (NTB): Reiseselskapet Saga hadde tidlig mandag formiddag ikke klart å få kontakt med 260-270 av sine gjester i Thailand. Selskapet hadde om lag 800 gjester i landet da flodbølgen kom søndag.

Publisert
Sist oppdatert

Av andre større reiseoperatører hadde Star Tour fått kontakt med rundt 320 av 460 gjester. Globetrotter hadde fått kontakt med rundt halvparten av sine 104 gjester. Wikstrøm Reiser hadde fått beskjed om at alt var i orden med selskapets 70 gjester i Thailand.

 • Nordmenn i Phuket får hjelp
 • Hentes hjem

  - Vi har klart å komme i kontakt med rundt 70 prosent av våre gjester og vi jobber for fullt med å finne de andre. Dette er stort sett kunder som bare benytter seg av flytilbudet og som reiser rundt på egen hånd. De kan ikke betegnes som savnet. De kan befinne seg hvor som helst i landet, også på steder som ikke er katastroferammet, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i Saga til NTB.

  Grosvold forteller at de fleste hotellene selskapet bruker, er slik at folk kan fortsette å bo der, men noen hoteller måtte evakuere gjester.

  My Travel - gruppen som også omfatter Globetrotter og Ving, vil ikke sende nye gjester til Thailand med det første. De som har bestilt reiser, vil få tilbud om alternative reisemål. Kanariøyene er mest aktuelt.

  - Vi vil hente hjem de første turistene onsdag og torsdag. Fly som opprinnelig også skulle ha med gjester til Thailand vil bli sendt tomme ned for å ta med passasjerer tilbake, sier Grosvold.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer