Utenlandsreiser

«Reisesyke» nordmenn: Stor vekst i sommersalget

Reisebyråene har innstilt alle reiser før 20. august, mens flyselskapene har flere utsolgte fly til syden før den tid, til tross for UDs advarsler.

SYDEN-SAVN: Mange nordmenn savner sommerens sydentur, og dét merker reiseselskapene. Favorittdestinasjonen neste sommer er den greske øya Kreta, som du ser på bildet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SYDEN-SAVN: Mange nordmenn savner sommerens sydentur, og dét merker reiseselskapene. Favorittdestinasjonen neste sommer er den greske øya Kreta, som du ser på bildet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere land ønsker norske turister velkommen, til tross for at Utenriksdepartementet (UD) fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land fram til 20. august.

Flyr likevel

Samtidig har flyselskapene SAS og Norwegian flere reiser til våre syden-favoritter i juli, for eksempel Gran Canaria:

Begge flyselskapene har også oppsatte flyvninger til Kreta og Alanya/Antalya.

Flere lesere har kontaktet Dinside etter publisering av denne saken og sier at dagene som er markert «utsolgt» i Norwegians kalender, egentlig har kansellerte flyvninger. Dinside har spurt flyselskapet om dette, og de kan verken bekrefte eller avkrefte disse påstandene før de har fått sommerens trafikkplan endelig avklart.

SAS sier at de ikke kan opplyse om konkrete bookingtall for Syden-reiser, men pressesjef John Eckhoff påpeker at det er mange som har behov for å reise utover det å være vanlige turister.

- Vi har åpnet for reiser til en rekke destinasjoner, men forutsetter at den reisende selv setter seg inn i råd fra norske myndigheter og restriksjonene i de ulike landene, sier Eckhoff til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer