Reisetips til Kerala

Tekst og bilder: Stian Mong

Publisert
Sist oppdatert

Overnatting

Casa Linda Guest House i Cochin er nyåpnet og et rimelig overnattingssted, med hjelpsom betjening, turoperatør og Internett. Gjestehuset ligger i Tower Road, ikke langt fra fiskenettene.

Mat

I tillegg til tradisjonell indisk mat er mye god sjømat tilgjengelig i Kerala : Tunfisk, hai, Red Snapper, hummer, tiger- og kongereker.

Aktiviteter

I tillegg til det som allerede er nevnt, er det andre spennende muligheter i Kerala. Strendene i Kerala står ikke tilbake for dem i Goa, men Kerala har så langt sluppet unna pakketurismen, og er således et roligere alternativ til Goa.

Katakali-dans er en keralansk kunstform med skuespillere/dansere i fargerike kostymer og sterk sminke. Selve fremføringen gjøres ved hjelp av håndbevegelser og mimikk. Selv om man ikke skjønner så mye av handlingen (ofte gamle gudesagn) er det fascinerende å få de visuelle og musikalske inntrykkene. Cochin har flere Katakali-scener.

Guruer finnes det mange av i India, og noen av dem tiltrekker folk fra hele verden på jakt etter åndelige stimuli. Mange av dem holder til i Kerala, inkludert en av de mest kjente: Shri Amritanandamayi er også kjent som "Hugging Mama", fordi hun avslutter samlingene sine ved å gi alle tilhørerne en skikkelig bjørneklem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer