Reisetips til Kroatia

Her er noen praktiske tips for en reise til Kroatia.

Publisert
Sist oppdatert

Badeliv

Langs Kroatias strender er det klipper og småsteinstrender som gjelder, og få er spesielt langgrunne. Det er også tett med sjøpinnsvin, så ta på badesko. Du får kjøpt greie badesko til mellom 50 og 100 kuna på de fleste strendene/markedene. Vannet er svært klart, så det kan anbefales å kjøpe maske og snorkel også. Pris rundt 150 kuna (cirka 150 kroner) for maske, snorkel og svømmeføtter om du ikke trenger det aller mest profesjonelle utstyret.

Sjekk for eksempel den populære strandtungen Zlatni Rat (betyr gyllent horn) som skifter retning med vannstrømmene. Den ligger nær Bol på øya Brac. Merk - her må du være tidlig oppe om morgenen for å sikre deg kremplassene ytterst.

Naturisme

Mange reiser til Kroatia for å bade uten en tråd.

Ekstern lenke:

 • Naturistguide til Kroatia
 • Vannsport

  Gode muligheter for den som vil ha en aktiv ferie. Du kan ta dykkelappen, leie dykkeutstyr, lære å vindsurfe, leie surfebrett, leie kano/robåt/liten motorbåt/speedbåt, vannski, wakeboard etc.

  Båt

  Båtloffing er en fristende reisemåte om det er Kroatias kyst du ønsker å oppleve. Det går også godt med ruter over fra Italia til Kroatia. Å reise til Italia er imidlertid ganske dyrt. (I forhold til de innenlands Jadrolinija-fergene som koster fra 20-200 kroner, koster det lett rundt tusen kroner for en tur til Italia.)

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer