Reisetips til Rhodos

De ønsker seg tips om hva man skal se på Rhodos.

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Min samboer og jeg skal på en to uker lang ferie til Rhodos i sommer (reiser i juli). Vi har aldri vært der, og lurte litt på om det var noe spesiellt som var bra å få med seg der ? Noen turer, aktiviteter og lignende som kanskje ikke alltid blir oppgitt av reisebyråene?

Turistmaskin, men likevel ...

Vi har skrevet flere artikler om Hellas og de greske øyene, og har blant annet noe stoff om Rhodos i denne artikkelen:Litt om Rhodos

Jeg har selv vært der, og kan anbefale leiebil og en tur rundt øya. Hovedveiene er stort sett veldig fine, og det er lett å finne frem.

I syd er det roligere og lengre mellom turistene, selv om ingen steder er bortgjemte på Rhodos i juli. Sør for byen Lindos som ligger på syd-østsiden av øya, er det færre hoteller og dermed mindre turisthorder. Her finner du flere deilige strender. Selv i juli kan det være mulig å finne en flekk for seg selv. På øyas syd-vestside finner du flere rullesteinsstrender. Her står havet på villere enn på den andre siden, og naturen er variert med bratte klipper og grønne skoger.

Severdigheter

Flere steder, blant annet i Lindos og Monólithos, kan du beundre mer eller mindre godt bevarte borger og klostre. (Lindos er VELDIG godt besøkt...) Nord for Lindos bør dere ta den bratte veien opp til klosteret Tsambika. Her er utsikten over kysten fantastisk. Like ved ligger byen Arkhángelos, der bygninger og gater er dekorert i fantastiske pasteller. Sydspissen av Rhodos, Prasonísi, er flott. Dit ned fører en meget kronglete "krøttersti" av en vei (om intet har skjedd siden jeg var der for noen år siden). Utenfor odden ligger en øy med fyrtårn - nesten landfast med Rhodos. Anbefaler turer innom små landsbyer i området med vakre kirker og spesialiteter som honning og youghurt på menyen. Sommerfugldalen Petaloúdes, er også vakker (i nord-vest, litt syd for Rhodos by). Her holder tusenvis av svermere til om sommeren, og du kan vandre på tilrettelagte stier mellom høye trær. Svalt i varmen. I Rhodos by er gamlebyen en selvsagt attraksjon, med blant annet stormesterens palass og bymurene, men det får dere sikkert masser av tips om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer