Reisevaluta – hva, hvor, hvordan?

Hva tar du med deg av reisevaluta? I dagene fremover kommer vi til å ta for oss temaet reisevaluta, hva du trenger på reisen, hva som er tryggest og hvilket kort som lønner seg hvor. Først ut: Hvilke type reisevaluta velger du?

Det er mangt å velge i mellom når du skal betale for deg på reisen.
Det er mangt å velge i mellom når du skal betale for deg på reisen. Vis mer
Publisert

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan 9514">spare penger på ferien. Men det er sannelig ikke lett å vite hva man bør ta med som betalingsmiddel når man skal ut i det store utland. Holder det med plastkort eller trenger du kontanter, har reisesjekkene sett sine beste dager? Vi har sett på fordeler og ulemper ved de vanligste betalingsformene du har å velge i på reisen.

Hovedsakelig må du velge mellom kort, kontanter eller reisesjekker. Vi har spurt avdelingsleder for hovedkassen i Kredittkassen, Knut Strømsborg hva som er mest vanlig.

- Ved reiser til nærliggende områder og typiske ferieland som Hellas, Tyrkia og Spania foretrekker de fleste å basere seg på kontanter og da helst norske kroner. Ellers er blir kort stadig mer populært, mens reisesjekker på sin side nok er ved å forsvinne, sier Strømsborg.

Kontanter – Hva velger du?

’Cash is King’ sier man. Og det er nok noe i det, i hvert fall hvis du befinner deg i et fremmed land. Har du med deg hard valuta når du er på reise kan du være sikker på å få betalt for deg. Selv om du ikke har tilgang til en bank eller et vekslingskontor er US dollar nå blitt en så gangbar valutaenhet at du kan gjøre opp for deg med de grønne lappene de fleste steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer